Blog Archives

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Δευτέρα, 30/05

Σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν την ερχόμενη Δευτέρα, 30 Μαΐου, οι εργαζόμενοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της τράπεζας. Όπως ανακοινώθηκε, θα πραγματοποιήσουν πορεία στο υπουργείο Οικονομικών. Ο σύλλογος των εργαζομένων στο ΤΤ ζητεί άμεσα συνάντηση με τον Γ. Παπακωνσταντίνου. Το πανελλαδικό συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων αποφάσισε ακόμα να συνεχίσει την κατάληψη των γραφείων της κεντρικής υπηρεσίας μέχρι την Παρασκευή. Με την πώληση του 34% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ανοίγει ο χορός των σαρωτικών αλλαγών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Το θέμα που τίθεται τώρα είναι εάν το «φιλέτο» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα περάσει σε ελληνικά ή σε ξένα χέρια. Οι απόψεις πάνω σε αυτό το ζήτημα διίστανται, όπως αναφέρει «Το Έθνος». Το άνοιγμα των 5,5 δισ. ευρώ που έχει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου αποτελεί τη μεγαλύτερη τροχοπέδη για να εκδηλώσει ενδιαφέρον ελληνική τράπεζα. Με την άποψη αυτή συντάσσονται κύκλοι της διοίκησης του ΤΤ, που σημειώνουν ότι μόνο η Εθνική θα μπορούσε να «χτυπήσει» με επιτυχία σε έναν διαγωνισμό το 34% του ΤΤ και εκτιμούν ότι ο αγοραστής θα είναι τελικά ξένος τραπεζικός όμιλος. Ωστόσο, η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank κατέχουν το 6% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενώ μικρότερο ποσοστό, περί το 4%, κατέχει η Marfin.
Πηγή: τα Νέα

εργαζόμενοι της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης

Δευτέρα, 30/05 12:00- 14:30

Οι εργαζόμενοι της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να αντιδράσουν στα σχέδια αποκρατικοποίησης της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν αρχικά στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής στο κτίριο της ΕΥΑΘ και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι το Λευκό Πύργο. Οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ εξέφρασαν την πρόθεση να ενωθούν με την συγκέντρωση των "Αγανακτισμένων" πολιτών όπου είναι προγραμματισμένη να γίνει το απόγευμα της Κυριακής κάτω από τον Λευκό Πύργο. Την προσεχή Δευτέρα 30 Μαΐου, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12 μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι ενώ στη συνέχεια θα κάνουν πορεία από τα γραφεία της ΕΥΑΘ μέχρι το δημαρχείο, με ενδιάμεση στάση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου. Στη συνέχεια θα καταθέσουν τις απόψεις τους στο δημοτικό συμβούλιο.
Πηγή: enet.gr

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Δευτέρα, 30/05

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίησή του. Παράλληλα, προγραμματίζουν συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην είσοδο της κεντρικής υπηρεσίας του Τ.Τ. και μία ώρα μετά πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών. Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας και για αύριο Τρίτη, οπότε θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της κεντρικής υπηρεσίας του Τ.Τ..
Πηγή: enet.gr

οδηγοί των ΕΛΤΑ

Δευτέρα, 30/05-Παρασκευή, 3/06

Απεργούν από το βράδυ της Κυριακής οι οδηγοί των ΕΛΤΑ, οι οποίοι σκοπεύουν να συνεχίσουν την απεργία για πέντε ημέρες. Οι οδηγοί καταγγέλλουν τη διοίκηση των ΕΛΤΑ για αδιαφορία όσον αφορά αιτήματά τους., αναφέροντας ότι «αγνόησε την εξώδικη δήλωση - διαμαρτυρία μας και δεν μπήκε καν στο κόπο να απαντήσει, όπως θεσμικά υποχρεούται» .
Πηγή: kathimerini

Κρατικό Ωδείο

Πέμπτη, 26/05-Παρασκευή, 27/05

Σε απεργία, ακόμη και στη διάρκεια των εξετάσεων των 500 σπουδαστών του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, προχωρούν οι 83 καθηγητές του μοναδικού δημόσιου φορέα μουσικής εκπαίδευσης της χώρας. Χθες πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία, εξήγγειλαν 24ωρη στις 17 Μαΐου και κυλιόμενες 48ωρες, αρχής γενομένης στις 26 και 27 Μαΐου. Πλην των 18 μόνιμων καθηγητών, όλοι οι υπόλοιποι παραμένουν απλήρωτοι επί 8μηνο. Η επιχορήγηση, η οποία καλύπτει κατά 80% ανελαστικές δαπάνες, μειώθηκε κατά 50%. Την ίδια στιγμή υπάρχει διοικητικό κενό, καθώς παραιτήθηκαν τα 2 από τα 5 μέλη του Δ.Σ., ενώ εδώ και 9 μήνες παραμένει κενή και η θέση του διευθυντή. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται ΕΔΕ του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για τον τρόπο αξιολόγησης των καθηγητών. Οι καθηγητές κατηγορούν τη διοίκηση για αδιαλλαξία και έλλειψη εμπειρίας, που οδήγησε το ΚΩΘ σε απόλυτο τέλμα και συρρίκνωση.
Πηγή: enet.gr

ΟΠΑΠ

Τετάρτη, 25/05

Τη διεξαγωγή 24ωρης απεργίας, στις 25 Μαΐου, ανήγγειλαν οι εργαζόμενοι στον ΟΠΑΠ. Εκφράζουν την αντίθεσή τους στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης, κάνοντας λόγο για «παράλογο ξεπούλημα». "Η απόφαση της κυβέρνησης για εκχώρηση σε ιδιώτες επενδυτές του ποσοστού του δημοσίου στην ΟΠΑΠ ΑΕ, την κατά τεκμήριο πιο κερδοφόρα διαχρονικά ελληνική εταιρεία με συμμετοχή Δημοσίου, είναι επιλογή που στρέφεται από κάθε άποψη κατά του δημοσίου συμφέροντος", αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους. "Σε περίπτωση που δεν ξεπουληθεί η ΟΠΑΠ ΑΕ και ταυτόχρονα τηρηθεί το δικαίωμα της 1ης προαίρεσης που έχει η εταιρεία για κάθε νέο παιχνίδι (όπως τα παιγνιομηχανήματα) και το δικαίωμα διάθεσης των αδειοδοτημένων παιχνιδιών με κάθε πρόσφορο τρόπο (άρα και μέσω διαδικτύου), τότε τα οφέλη του δημοσίου από τις δραστηριότητες της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. θα εκτοξευθούν σε 1,2 έως και 1,5 δις ευρώ για κάθε έτος. Με αυτά τα δεδομένα, η πώληση αποτελεί πραγματικό έγκλημα κατά του δημοσίου, αν συνυπολογίσει κανείς ότι ο υποψήφιος αγοραστής, μαζί με τις μετοχές, αγοράζει και τη διαχείριση των εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηματικών διαθεσίμων της ΟΠΑΠ ΑΕ, αλλά και μια εταιρεία με μηδενικό δανεισμό και συνεπώς απεριόριστες δυνατότητες ανάπτυξης και επενδύσεων", επισημαίνουν . "Οφείλουμε να ξεσκεπάσουμε τα σκοτεινά σχέδια των εντολοδόχων της τρόικας και να τους αποδείξουμε ότι δε θα αποδεχθούμε τη μοίρα της καμαριέρας", προσθέτουν.
Πηγή: enet.gr

ΕΛΠΕ

Πέμπτη, 19/05-Κυριακή, 22/05

Με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις επανέρχονται οι εργαζόμενοι των Ελληνικών Πετρελαίων από τις 19 έως τις 22 Μαΐου για τον «εργασιακό μεσαίωνα» που προσπαθεί να επιβάλει η διοίκηση του Ομίλου. Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ τονίζουν ότι δεν διαπραγματεύονται την υγεία και την ασφάλειά τους, γι' αυτό και προχωρούν σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις. Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ αναφέρουν επίσης ότι τα αστρονομικά επιδόματα που πολλοί υποστηρίζουν ότι παίρνουν, δεν ισχύουν.
Πηγή: enet.gr

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Τετάρτη, 18/05

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους δημοτικούς βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, μετά τον ορισμό της ημερομηνίας ψήφισης στη Βουλή του σχεδίου νόμου, με το οποίο αυξάνεται το ωράριό τους στις 40 από 30 ώρες την εβδομάδα. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ-ΟΤΑ) προκήρυξε τρίωρες στάσεις εργασίας τις πρώτες ώρες της βάρδιας ( 7-10 π.μ.) και τις τελευταίες (1-4 μ.μ.) τη Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Μαΐου για τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς επιμένοντας στην απόσυρση της σχετικής διάταξης "που θέλει να μετατρέψει τους σταθμούς σε πάρκινγκ παιδιών". Την Τετάρτη 18 Μαΐου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία για όλο το προσωπικό στην Αυτοδιοίκηση, αντιδρώντας στη γενικότερη προσπάθεια ανατροπής του ωραρίου σε Δημόσιο και ΟΤΑ. Στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή.
Πηγή: Η Αυγή

Παναττική στάση ΑΔΕΔΥ

Τετάρτη, 18/05 11:30- 16:00

Σε στάση εργασίας προχωρά η ΑΔΕΔΥ στην Αττική την Τετάρτη 18 Μαΐου, από τις 11.30 π.μ. μέχρι και τη λήξη του ωραρίου, αντιδρώντας στο 40ωρο που προωθεί η κυβέρνηση για τους δημόσιους υπαλλήλους. "Η κοινωνία, οι εργαζόμενοι, οι Δημόσιες Υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πιο άγρια επίθεση των τελευταίων δεκαετιών σε βάρος των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας. Με πρόσχημα το χρέος και την κρίση για την οποία δεν έχουμε καμία ευθύνη οι εργαζόμενοι, μειώθηκαν και μειώνονται τα εισοδήματά μας, καταργήθηκαν και καταργούνται τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, ελαστικοποιούνται οι εργασιακές μας σχέσεις, απολύονται έκτακτοι που καλύπτουν πάγιες ανάγκες, ιδιωτικοποιούνται και υποβαθμίζονται Δημόσιες Υπηρεσίες, καταργούνται σχολεία και υπηρεσίες υγείας και μέσα από το νέο μισθολόγιο- φτωχολόγιο, προωθούνται νέες περικοπές σε βάρος των εισοδημάτων μας", τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ. Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων κατηγορεί την κυβέρνηση ότι σε συνεργασία με τη Ν.Δ. και το ΛΑΟΣ ψηφίζουν στη Βουλή την αύξηση των ωρών εργασίας στο Δημόσιο στις 40 προσθέτοντας 2,5 αλλά ακόμα και 10 ώρες εργασίας την εβδομάδα για κάποιες κατηγορίες εργαζόμενων. "Είναι φανερό ότι η αύξηση των ωρών εργασίας θα επεκταθεί και σε άλλους κλάδους που σήμερα δεν περιλαμβάνονται, όπως π.χ. εκπαίδευση κλπ.", τονίζει η ΑΔΕΔΥ. Υποστηρίζει δε ότι η αύξηση των ωρών εργασίας, πέρα από την κατάργηση ενός δικαιώματος που έχει κατακτηθεί με αγώνες, έχει αρνητικές επιπτώσεις στον ατομικό και οικογενειακό προγραμματισμό, στον ελεύθερο χρόνο και στην ίδια τη ζωή των εργαζομένων και οδηγεί σε νέες οριζόντιες περικοπές των εισοδημάτων των εργαζομένων από 6 έως 20%. Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ καλεί του εργαζομένους της Αττικής να συμμετέχουν στη στάση και την απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Καραϊσκάκη μπροστά στα γραφεία της ΠΟΕ ΟΤΑ. Την ίδια ημέρα, το νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή και στο οποίο, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, πέρα από το ωράριο προστίθενται νέες απαράδεκτες τροπολογίες για ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, κατάργηση θέσεων εργασίας, υποχρεωτικές μετατάξεις.
Πηγή: enet.gr

Κρατικό Ωδείο

Τρίτη, 17/05

Οι καθηγητές του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης (ΚΩΘ) – του παλαιότερου δηµόσιου φορέα πολιτισµού της χώρας – δηλώνουν ότι αγαπούν τον Μπαχ αλλά πλήττονται απότο... µπάχαλο πουεπικρατεί στο Ωδείο εδώ και σχεδόν δύο χρόνια και διαµαρτύρονται αυτοσαρκαζόµενοι στην οµότιτλη συναυλία διαµαρτυρίαςτην οποία όρισαν για την ερχόµενη Τρίτη. Το µπάχαλο που επικρατεί στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης «ερµηνεύθηκε» χθες σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν εν µέσω των απεργιακών τους κινητοποιήσεων οι καθηγητές. Το Κρατικό ΩδείοΘεσσαλονίκης, µε τους 80 και πλέον καθηγητέςκαι τους 500σπουδαστές, λειτουργεί από το 1914. Βασικό αίτηµα των – απλήρωτωνεπί οκτάµηνο όπως καταγγέλλουν – καθηγητών του ΚΩΘ είναι η αύξηση της επιχορήγησης από το ΥΠΠΟ-Τ (µειώθηκε σχεδόν κατά 50%, από 1.200.000 ευρώ που ήταν το 2009 στις 680.000 φέτος), η καταβολή των δεδουλευµένων, η διαβάθµιση των σπουδών, η κατάρτιση οργανογράµµατος, η κάλυψη θέσης διευθυντή (το Ωδείο παραµένει ακέφαλο εδώ και εννέα µήνες) και ο διορισµός νέου διοικητικού συµβουλίου (καθώς θεωρούν το υπάρχον - εναποµείναν ως «βασική αιτία δυσλειτουργίας του φορέα»και καταγγέλλουν τα µέλη του για«αυταρχισµό, έλλειψη διοικητικής εµπειρίας και αδιαλλαξία»). «Tα αιτήµατά τους είναι και δικά µας αιτήµατα» υπερθεµατίζει σχολιάζονταςτις θέσεις τωνεργαζοµένων το µέλος του Δ.Σ. Λόλα Τότσιου, σολίστ και καθηγήτρια πιάνου, για την οποία ακόµα και τα πλέον µαχητικά µέλη του συλλόγου καθηγητών και σπουδαστών «διαχωρίζουν» τη θέση -άρνησή τους καθώς, όπως δηλώνουν, «είναι η µόνη που έχει σχέση µε το αντικείµενο και µπορεί να αντιληφθεί τη θέση στην οποία περιέρχονται οι µουσικοί». Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των καθηγητών θα συνεχισθούν και ενµέσω των εξετάσεων,καθώς χθες το απόγευµα ο σύλλογός τουςαποφάσισε νέες 48ωρες κυλιόµενες απεργίες, από τις 26και 27 Μαΐου. «Αν δεν γίνουν εξετάσεις,τα θύµατα θα είναι οι σπουδαστές. Το καλόεκείνων είναι πάνωαπό τα – δίκαια – αιτήµατα των καθηγητών, πάνω και από εµάς, τη διοίκηση. Σε ό,τι αφορά την αµοιβή των καθηγητών, αναµένουµε ήδη αύξηση της επιχορήγησης από πλευράς του υπουργείου. Θα είναι µεγάλο κρίµα να πάει χαράµι ο κόπος των παιδιών» σχολιάζει η Λόλα Τότσιου.
Πηγή: ta nea

Ενωση Διπλωματικών Υπαλλήλων

Δευτέρα, 16/05 11:00- 14:00

Με στάση εργασίας και σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του κεντρικού κτιρίου του υπουργείου Εξωτερικών θα «υποδεχθούν» τη Δευτέρα οι διπλωματικοί υπάλληλοι τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξάντερ Γκρούσκο. Ο Ρώσος υπουργός θα συμμετάσχει, την Τρίτη, στις εργασίες του κοινού ελληνορωσικού συνεδρίου για την ευρωπαϊκή ασφάλεια. Την προηγούμενη ημέρα έχει προγραμματιστεί συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, και τη συνάντηση αυτή επέλεξαν οι διπλωματικοί υπάλληλοι ως εναρκτήρια για τον νέο κύκλο κινητοποιήσεων που αποφάσισαν πρόσφατα, διαμαρτυρόμενοι για οικονομικά και θεσμικά ζητήματα. Η Ενωση Διπλωματικών Υπαλλήλων (ΕΔΥ) κάλεσε με ανακοίνωσή της τα μέλη της να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. της Δευτέρας. Τα αιτήματα της κινητοποίησης είναι να μη μειωθούν περαιτέρω οι αποδοχές τους από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, να μην ισχύσει η φορολόγηση της αποζημίωσης υπηρεσίας αλλοδαπής, να διασφαλιστεί η εκταμίευση του 100% των προϋπολογισθεισών λειτουργικών δαπανών για το τρέχον έτος, να αποστέλλονται έγκαιρα οι αμοιβές των διπλωματικών υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό, να μην προχωρήσει η αλόγιστη και με διαφανείς –όπως αναφέρουν– διαδικασίες αναστολή λειτουργίας πρεσβείας και προξενικών αρχών στο εξωτερικό και να υλοποιηθούν προτάσεις της ΕΔΥ για τη διαφάνεια, ταχύτητα και ασφάλεια της οικονομικής διαχείρισης. Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας της προσεχούς Δευτέρας, τόσο η κεντρική υπηρεσία όσο και οι Αρχές εξωτερικού θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.
Πηγή: kathimerini

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Τετάρτη, 11/05

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 11 Μαΐου στον ιδιωτικό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ανακοίνωσαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ με την ανακοίνωση της απόφασης για την απεργία δήλωσε ότι "η απεργία είναι η απάντηση των εργαζομένων στα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, οι οποίοι με το εθνικό σχέδιο για την οικονομία καλούνται και πάλι να πληρώσουν και όχι οι έχοντες και κατέχοντες. Δεν γίνεται ουσιαστική συζήτηση προκειμένου να καταστεί η οικονομία βιώσιμη, ενώ εκποιείται δημόσιος πλούτος, υποδομές και κοινωνικά αγαθά όπως η ενέργεια και καταλύονται εν μια νυκτί κοινωνικά δικαιώματα." Και η απεργία της Πρωτομαγιάς ισχύει, σύμφωνα με την Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας, για λόγους όχι μόνον τυπικούς, αφού όπως είπε ο Γιάννης Παναγόπουλος υπάρχουν εργαζόμενοι που είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται εκείνη την ημέρα και θα πρέπει, προκειμένου να απεργήσουν να καλύπτονται από την απόφαση. Ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ και επικεφαλής της παράταξης της ΔΑΚΕ, Νίκος Κιουτσούκης, δήλωσε από την πλευρά του ότι είναι αναγκαία η αντίδραση των εργαζομένων σε μια πολιτική με την οποία καλούνται να πληρώσουν ακόμη 75 δις ως το τέλος του 2015, ενώ το μέλος του ΠΑΜΕ, Θοδωρής Κούτρας είπε ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα δώσουν τη μάχη ώστε οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων να αποτελέσουν ένα μήνυμα κατά της πολιτικής που ασκείται από την κυβέρνηση.
Πηγή: enet.gr

Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ)

Τετάρτη, 11/05

Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ) απευθύνει κάλεσμα στα σωματεία και τους εργαζόμενους στις τράπεζες, για συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ στις 11 Μαΐου. Η Ομοσπονδία απορρίπτει κάθε συζήτηση για οποιαδήποτε μείωση αποδοχών των εργαζομένων στις τράπεζες, ενώ αξιώνει την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας. "Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε άμεση υπογραφή της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ΣΣΕ, που αποτελεί όρο επιβίωσης των εργαζομένων στις τράπεζες και είναι υπόθεση όλων μας. Η ΟΤΟΕ καλεί όλα τα σωματεία μέλη της και τους εργαζόμενους στις τράπεζες να δώσουν μαχητικό παρόν στην πανελλαδική παντραπεζική απεργία της ΓΣΕΕ, την Τετάρτη 11 Μαΐου, και στη συγκέντρωση στις 11.00 π.μ. στο Πεδίον του Άρεως", αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.
Πηγή: enet.gr

απεργία γιατρών και εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα του δημοσίου

Τετάρτη, 11/05

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την ερχόμενη Τετάρτη 11 Μαΐου τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας λόγω της συμμετοχής των γιατρών και εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα του δημοσίου στην πανεργατική απεργία που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ. Για κατεδάφιση της δημόσιας υγείας κάνει λόγο η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προειδοποιεί για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Πηγή: enet.gr

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.)

Τετάρτη, 11/05

Τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην 24ωρη γενική απεργία στης 11ης Μαΐου, που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αποφάσισε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) και τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων-μελών της. Φωτογραφία αρχείου Βασικά αιτήματα της ομοσπονδίας όπως αναφέρει η ΠΟΕΣΥ, σε ανακοίνωσή της, είναο η υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ, το σταμάτημα των μαζικών απολύσεων, η διασφάλιση των θέσεων και των όρων εργασίας, απορρίπτοντας ατομικές συμβάσεις και εκ περιτροπής εργασία. Καθώς και η λήψη μέτρων για την προστασία των ανέργων και των συνταξιούχων.
Πηγή: enet.gr

Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία

Τετάρτη, 11/05

Η Διοίκηση της ΠΝΟ απεφάσισε την πραγματοποίηση την Τετάρτη 11 Μαΐου 2011 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, συμμετέχοντας έτσι στην Γενική απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ. Η απεργία μας θα διαρκέσει από την αρχή μέχρι την λήξη του 24ωρου δηλαδή από ώρα 00.01 μέχρι 24.00.
Πηγή: www.pno.gr

Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων

Τετάρτη, 11/05-Τρίτη, 10/05

Σε 24ωρη απεργία κατά του Μνημονίου και των μέτρων λιτότητας που έχουν επιβληθεί αλλά και της νέας επιτήρησης που σχεδιάζεται για τη χώρα κατεβαίνουν όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Κοινή συγκέντρωση έχουν προγραμματίσει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση μία ώρα νωρίτερα (10 π.μ.) στην Ομόνοια. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις, με τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος να θέτει ως προτεραιότητες την επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης, την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών διατάξεων, την πάταξη της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας και την επιστροφή όλων των ληστευθέντων από τα δομημένα ομολόγα. "Οι αποφάσεις της κυβέρνησης και οι απαιτήσεις του Μνημονίου και των τροϊκανών για την άμεση και την όσο-όσο εκποίηση των ΔΕΚΟ στρατηγικής σημασίας και κοινωνικής ωφέλειας, με την ταυτόχρονη εκχώρηση του management, μας βρίσκει ριζικά και κατηγορηματικά αντίθετους. Μια τέτοια πολιτική αποδυναμώνει το ρόλο του κράτους παραδίδοντας κερδοφόρες δραστηριότητες του Δημοσίου στις κερδοσκοπικές διαθέσεις των ιδιωτών και τους εργαζόμενους στην κλίνη του Προκρούστη", αναφέρει σε διακήρυξή της η ΓΣΕΕ. Υπολειτουργεί το Δημόσιο Λόγω της απεργίας θα υπολειτουργούν οι εφορίες, τα Ταμεία, οι οργανισμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης (Περιφέρειες, Δήμοι) καθώς και οι κεντρικές υπηρεσίες του δημόσιου τομέα. Σε 24ωρη οι εκπαιδευτικοί Στην απεργία συμμετέχουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, που αντιδρούν στις περικοπές μισθών και στη μειωμένη χρηματοδότηση για την Παιδεία, ενώ κλειστοί θα παραμείνουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί όλης της χώρας. Απεργιακός πυρετός στην Υγεία Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ) και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στην απεργία. Σε 24ωρη προχωρούν και οι γιατροί του ΙΚΑ και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, ενώ αποχή αποφάσισε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας. Κλειστά δικαστήρια και υποθηκοφυλακεία Η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας θα συμμετάσχει στη γενική απεργία, ενώ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι οι δικαστικοί υπάλληλοι της χώρας δεν πρόκειται να αποδεχθούν και άλλη μείωση στους μισθούς τους. "Μετέχουν και αγωνίζονται για το αύριο, μετέχουν και αγωνίζονται για να σταματήσει η κατρακύλα των εργασιακών μισθολογικών και κοινωνικών κατακτήσεων", προσθέτουν. Κατεβάζουν ρολά και οι τράπεζες Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ) απευθύνει κάλεσμα στα σωματεία και τους εργαζόμενους στις τράπεζες, για συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ στις 11 Μαΐου. Η Ομοσπονδία απορρίπτει κάθε συζήτηση για οποιαδήποτε μείωση αποδοχών των εργαζομένων στις τράπεζες, ενώ αξιώνει την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ►Οι συρμοί του μετρό θα κινηθούν από τις 8 το πρωί και μέχρι τη λήξη της βραδινής βάρδιας. ►Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα πραγματοποιούν δρομολόγια στο διάστημα από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. ►Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα λειτουργήσει από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. ►Τρόλει και τραμ θα κυκλοφορούν από τις 8 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ. ►Ακινητοποιημένος θα παραμείνει ο Προαστιακός ►Χειρόφρενο τραβούν οι αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ Καμία πτήση για τέσσερις ώρες Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν από τις 12:00 έως τις 16:00 οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Κατά το διάστημα αυτό δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από και προς ελληνικό αεροδρόμιο, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές στις προγραμματισμένες πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών. Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια Κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιηθεί από τις 12:00 τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία συμμετέχει στην απεργία. Σιγούν τα ΜΜΕ Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κήρυξε 24ωρη απεργία σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, συμμετέχοντας στην πανεργατική απεργία, ζητώντας να υπογραφούν ικανοποιητικές ΣΣΕ, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και να σταματήσουν οι απολύσεις. Κατόπιν αυτού καμία είδηση δεν θα μεταδοθεί από τις 6 το πρωί της Τετάρτης έως και τις 6 το πρωί της Πέμπτης από ραδιόφωνα, τηλεοπτικούς σταθμούς και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, ενώ καμία εφημερίδα δεν θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη.
Πηγή: enet.gr

Δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί

Δευτέρα, 9/05-Τετάρτη, 11/05

Αναστάτωση στους εργαζόμενους γονείς των μικρών παιδιών που φιλοξενούνται καθημερινά σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς αναμένεται να προκαλέσει το επερχόμενο κλείσιμό τους για τέσσερις ημέρες, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ - ΟΤΑ ενάντια στη θέσπιση του 40ώρου στο Δημόσιο. Ειδικότερα, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί κλείνουν από αύριο το μεσημέρι μέχρι και την Τετάρτη 11 Μαΐου, καθώς το προσωπικό των παιδικών σταθμών θεωρεί ότι πλήττεται περισσότερο απ’ όλους. Οι ώρες απασχόλησής του αυξάνονται από 30 σε 40. Οι επιπλέον ώρες εργασίας με παιδιά, υποστηρίζουν, θα επηρεάσει αρνητικά τον παιδαγωγικό τους ρόλο. Στο μεταξύ, σε αμφισβήτηση της ακρίβειας των στοιχείων που παρουσίασαν για τα οικονομικά μεγέθη των δήμων οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών προχώρησαν η ΚΕΔΚΕ (Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας) και η ΤΕΔΚΝΑ (Τοπική Ενωση Δήμων Νομού Αττικής) τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση εγγυάται ουσιαστικά μόνο την καταβολή της μισθοδοσίας, καθώς για τις υπόλοιπες λειτουργικές δαπάνες θα πρέπει οι ίδιοι οι δήμοι να τις αναζητήσουν στα έσοδά τους». Η διοίκηση της Ενωσης επισημαίνει ότι δεν μπορεί να προσμετρούνται στα σταθερά ετήσια έσοδα τα ανταποδοτικά τέλη (1,1 δισ. ευρώ), καθώς αυτά προορίζονται για ανταποδοτικές υπηρεσίες και όχι για την κάλυψη του ελάχιστου κόστους λειτουργίας. Μάλιστα, η ΚΕΔKΕ εκτιμά ότι ακόμα και τα έσοδα από φόρους και τέλη εμφανίζονται υπερτιμημένα λόγω των απλήρωτων λογαριασμών της ΔΕΗ σε ποσοστό 20%. Η Επιτροπή Οικονομικών της Ενωσης αναφέρει ότι τα χρέη των δήμων προς τράπεζες ανέρχονται σε 1,8 δισ. ευρώ και οι οφειλές προς τρίτους σε 1,2 δισ., ενώ δεν έχουν αποδοθεί 300 εκατ. ευρώ που έχουν επιδικαστεί για απαλλοτριώσεις. Για όψιμη αντίδραση της ΚΕΔΚΕ έκανε λόγο ο κ. Απ. Κοιμήσης, επικεφαλής του Αυτοδιοικητικού Κινήματος που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι «όλοι οι δήμοι αποτύπωσαν με στοιχεία την εικόνα των οικονομικών τους, αποσπώντας τα εύσημα της Eurostat για την εγκυρότητα των στοιχείων».
Πηγή: kathimerini

ΕΛΠΕ

Παρασκευή, 6/05-Δευτέρα, 16/05

Την κήρυξη νέας 10ήμερης απεργία στα ελληνικά πετρέλαια αποφάσισε το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια. Η απεργία θα ξεκινήσει στις 7 π.μ. της 6ης Μαΐου έως την ίδια ώρα της 16ης Μαΐου. Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ διαμαρτύρονται για την μη υπογραφή συλλογικής σύμβασης. Μάλιστα, είχαν προχωρήσει σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις τον Απρίλιο, τις οποίες και ανέστειλε μετά το σχέδιο εξόδου από την κρίση που είχε ανακοινώσει η εταιρεία.
Πηγή: enet.gr

Προσωπικό των νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά

Παρασκευή, 6/05 11:00- 14:00

Aύριο Παρασκευή γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά προχωρούν σε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11πμ έως τις 2μμ και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί

Παρασκευή, 6/05 12:00- 16:00

Αναστάτωση στους εργαζόμενους γονείς των μικρών παιδιών που φιλοξενούνται καθημερινά σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς αναμένεται να προκαλέσει το επερχόμενο κλείσιμό τους για τέσσερις ημέρες, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ - ΟΤΑ ενάντια στη θέσπιση του 40ώρου στο Δημόσιο. Ειδικότερα, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί κλείνουν από αύριο το μεσημέρι μέχρι και την Τετάρτη 11 Μαΐου, καθώς το προσωπικό των παιδικών σταθμών θεωρεί ότι πλήττεται περισσότερο απ’ όλους. Οι ώρες απασχόλησής του αυξάνονται από 30 σε 40. Οι επιπλέον ώρες εργασίας με παιδιά, υποστηρίζουν, θα επηρεάσει αρνητικά τον παιδαγωγικό τους ρόλο. Στο μεταξύ, σε αμφισβήτηση της ακρίβειας των στοιχείων που παρουσίασαν για τα οικονομικά μεγέθη των δήμων οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών προχώρησαν η ΚΕΔΚΕ (Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας) και η ΤΕΔΚΝΑ (Τοπική Ενωση Δήμων Νομού Αττικής) τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση εγγυάται ουσιαστικά μόνο την καταβολή της μισθοδοσίας, καθώς για τις υπόλοιπες λειτουργικές δαπάνες θα πρέπει οι ίδιοι οι δήμοι να τις αναζητήσουν στα έσοδά τους». Η διοίκηση της Ενωσης επισημαίνει ότι δεν μπορεί να προσμετρούνται στα σταθερά ετήσια έσοδα τα ανταποδοτικά τέλη (1,1 δισ. ευρώ), καθώς αυτά προορίζονται για ανταποδοτικές υπηρεσίες και όχι για την κάλυψη του ελάχιστου κόστους λειτουργίας. Μάλιστα, η ΚΕΔKΕ εκτιμά ότι ακόμα και τα έσοδα από φόρους και τέλη εμφανίζονται υπερτιμημένα λόγω των απλήρωτων λογαριασμών της ΔΕΗ σε ποσοστό 20%. Η Επιτροπή Οικονομικών της Ενωσης αναφέρει ότι τα χρέη των δήμων προς τράπεζες ανέρχονται σε 1,8 δισ. ευρώ και οι οφειλές προς τρίτους σε 1,2 δισ., ενώ δεν έχουν αποδοθεί 300 εκατ. ευρώ που έχουν επιδικαστεί για απαλλοτριώσεις. Για όψιμη αντίδραση της ΚΕΔΚΕ έκανε λόγο ο κ. Απ. Κοιμήσης, επικεφαλής του Αυτοδιοικητικού Κινήματος που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι «όλοι οι δήμοι αποτύπωσαν με στοιχεία την εικόνα των οικονομικών τους, αποσπώντας τα εύσημα της Eurostat για την εγκυρότητα των στοιχείων».
Πηγή: kathimerini

Πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στην ειδική αγωγή Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α.

Πέμπτη, 5/05

Απεργια εργαζομενων στα ιδρυματα ΝΠΙΔ ατομων με αναπηριες πεμπτη 5 μαϊου 2011-05-03 συγκεντρωση περιφερεια αττικης Συγγρου 15 – 17 ωρα 12:00...Μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει δώσει λύση στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα ούτε ουσιαστική απάντηση στα θέματα βιωσιμότητας και προοπτικής των χώρων εργασίας μας. Συνεχίζεται η πολύμηνη αναμονή με υποσχέσεις, κινδυνολογίες και πολιτικές δεσμεύσεις που δεν έχουν κανένα αντίκρισμα, γεγονός που εντείνει τον αναβρασμό στα Ιδρύματα και την ανάγκη για πιο δυναμικές διεκδικήσεις και δραστικές αποφάσεις. Πάνω από 1000 άτομα με αναπηρίες μένουν στο δρόμο Χωρίς εκπαίδευση - Χωρίς επαγγελματική κατάρτιση Χωρίς υποστηρικτικές υπηρεσίες Σε αδιέξοδο οδηγείται η λειτουργία των Ιδρυμάτων Ν.Π.Ι.Δ. της χώρας που στηρίζουν εκατοντάδες Άτομα με Αναπηρίες, καθώς αδυνατούν να καλύψουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τους εργαζομένους τους, περιορίζοντας ταυτόχρονα τις υπηρεσίες και τις παροχές τους προς τα ΑμεΑ. Απλήρωτοι μέχρι και 6 μήνες, οι 500 περίπου εργαζόμενοι στα Ιδρύματα συνεχίζουν να στηρίζουν με αυταπάρνηση τα Άτομα με Αναπηρίες, μολονότι στερούνται ήδη βασικών αγαθών, αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα ακόμη και στη μετακίνησή τους από και προς την εργασία τους, ενώ οι προσωπικές τους υποχρεώσεις πολλαπλασιάζονται μέρα με την ημέρα (ενοίκια, δάνεια, λογαριασμοί, ιατροφαρμακευτικά έξοδα, δίδακτρα, τρόφιμα, κ.λπ.). Την ίδια στιγμή, οι δημόσιοι φορείς που είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία των Ιδρυμάτων, με πρόσχημα τη δημοσιονομική «κρίση», σηκώνουν τα χέρια ψηλά: αδυνατούν να λύσουν το πρόβλημα και δηλώνουν τελείως αναρμόδιοι, στέλνοντας τους εργαζόμενους απ’ τη μία υπηρεσία στην άλλη. Τα Διοικητικά Συμβούλια των φορέων Ν.Π.Ι.Δ., αποδίδουν το πρόβλημα στις οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων, στον «Καλλικράτη», στην Περιφέρεια Αττικής (που μέχρι 31/12/10 είχε την μέριμνα για τα προνοιακά-φιλανθρωπικά Ιδρύματα και Σωματεία) και φυσικά στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που εποπτεύει αυτούς τους φορείς. Ζητούν χρήματα με μορφή δωρεάς από τους γονείς παρότι λαμβάνουν νοσήλια από τα ασφαλιστικά τους ταμεία. Τα Ασφαλιστικά Ταμεία και το Υπουργείο Εργασίας υπόσχονται πως θα δώσουν στα Ιδρύματα Ν.Π.Ι.Δ. τις οφειλές τους. Η Περιφέρεια Αττικής δηλώνει ότι, στις 24/3/11, ανατέθηκε στην Αντιπεριφερειάρχη η διανομή των επιχορηγήσεων, χωρίς ωστόσο να αναλαμβάνει κάποια συγκεκριμένη αρμόδια υπηρεσία μόνιμα τη διαχείρισή τους και χωρίς τα ποσά που αναλογούν στις επιχορηγήσεις αυτές να είναι προϋπολογισμένα στα κονδύλια της Περιφέρειας. Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (και συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης) δεσμεύεται, στις 5/4/11, μόνο για ένα πράγμα: ότι το ποσό της α΄ δόσης (1.800.000 ευρώ) για όλη την Αττική, βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, έχει ενταλματοποιηθεί και αφορά στο 7% του ετήσιου προϋπολογισμού. Αναφέρει όμως συρρίκνωση κονδυλίων
Πηγή: inews.gr

Καζίνο

Σάββατο, 23/04-Κυριακή, 24/04

Την προκήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας από το Μεγάλο Σάββατο 23 Απριλίου στις 6 π.μ., έως τη Δευτέρα του Πάσχα 25 Απριλίου στις 6 π.μ., αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επιχειρησιακών Σωματείων Ιδιωτικών Καζίνο (ΟΕΣΙΚ), με αφορμή τις απολύσεις στις επιχειρήσεις του κλάδου.
Πηγή: ΒΗΜΑ

Συμβασιούχοι του Δημοσίου

Πέμπτη, 14/04

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας για όλους τους συμβασιούχους του Δημοσίου αποφάσισε για την Πέμπτη 14 Απριλίου η ΑΔΕΔΥ. Την ίδια ημέρα, στις 8 το πρωί, η Ένωση πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον Άρειο Πάγο, όπου θα συζητηθεί η υπόθεση. Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε ότι καλύπτει τις στάσεις εργασίας που θα προκηρυχθούν από τις 7:30 π.μ. έως και τις 11:30 π.μ. της Πέμπτης. "Η υποστήριξη του αγώνα για τη μετατροπή των προσχηματικών και καταχρηστικών συμβάσεων (έργου, ορισμένου χρόνου, stage κ.λπ.) εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, συνδέεται άμεσα με την αποτελεσματική λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών και την κάλυψη των αναγκών του πολίτη. Ειδικά στο σημερινό περιβάλλον, το οποίο χαρακτηρίζεται από μαζικές συνταξιοδοτήσεις και πάγωμα των προσλήψεων, η μετατροπή των συμβάσεων αυτών σε αορίστου χρόνου, θεωρείται απολύτως αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών και αποτελεί υπόθεση όλων των εργαζομένων, αλλά και της κοινωνίας", τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.
Πηγή: enet.gr

«Καζίνο Ξενοδοχείο και Τελεφερίκ Πάρνηθας»

Πέμπτη, 14/04-Κυριακή, 17/04

Με 4ήμερη απεργία, η οποία ξεκινά αύριο Πέμπτη, απαντούν οι εργαζόμενοι με απόφαση του επιχειρησιακού τους σωματείου, στη νέα πρόκληση της εργοδοσίας της «Καζίνο Ξενοδοχείο και Τελεφερίκ Πάρνηθας», η οποία προχώρησε σε ακόμα πέντε απολύσεις την περασμένη Παρασκευή. Η εργοδοσία έχει απολύσει συνολικά 17 εργαζόμενους από τον περασμένο Φλεβάρη, ενώ ήδη έχει επιβάλει την εκ περιτροπής απασχόλησης σε συγκεκριμένα τμήματα της επιχείρησης. Στο πλαίσιο της 4ήμερης απεργίας, το σωματείο οργανώνει την πρώτη μέρα της απεργίας, την Πέμπτη, στη 1 το μεσημέρι, συγκέντρωση στα γραφεία της εταιρείας (Αγ. Κωνσταντίνου 49 στο Μαρούσι). Τη δεύτερη μέρα της απεργίας το σωματείο καλεί σε συγκέντρωση στις 11.30 το πρωί στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Τέλος, όλες τις μέρες της απεργίας οι εργαζόμενοι θα συγκεντρώνονται στις 4 το απόγευμα στο Παλιό Πάρκινγκ (Ζυγός) για την περιφρούρηση της απεργίας τους. Διεκδικούν: Αμεση ανάκληση όλων των απολύσεων, καμία κατάργηση τμήματος. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους χωρίς εταιρείες και ενοικιαζόμενους εργαζόμενους. Υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2011. Να σταματήσουν οι μεθοδευμένες αναφορές, επιπλήξεις και ποινές που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν και να στοιχειοθετήσουν κατηγορία απόλυσης. Να παρθούν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία της υγιεινής και ασφάλειας της δουλειάς μας, ολοκλήρωση της επένδυσης, επίλυση του κτιριακού για να εξασφαλιστεί η δουλειά των εργαζομένων. Παράλληλα, το σωματείο καλεί όλα τα σωματεία του κλάδου και όλα τα συνδικάτα της Αθήνας να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εργαζομένων.
Πηγή: rizospasths

ΑΔΕΔΥ

Πέμπτη, 14/04

Για αύρο Πέμπτη 14 Απριλίου έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για όλους τους συμβασιούχους του Δημοσίου. Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε ότι καλύπτει τις στάσεις εργασίας που θα προκηρυχθούν από τις 7:30 π.μ. έως και τις 11:30 π.μ. της Πέμπτης.
Πηγή: enet.gr

Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Τρίτη, 12/04-Παρασκευή, 15/04

Τετραήμερη απεργία που ξεκινά αύριο έχει προκηρύξει ο Σύλλογος Δημοσιονομικών Υπαλλήλων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αντιδρώντας σε περικοπές αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών του και των κονδυλίων προς το ταμείο τους. Εκκρεμεί πάντως συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Φίλιπο Σαχινίδη, κατά την οποία θα συζητηθούν τα αιτήματά τους. Η τετραήμερη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στοn βαθμό που πραγματοποιηθεί, αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στην καταβολή των επιδομάτων του Πάσχα στους συνταξιούχους και στους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Με «μπλόκο» επίσης απειλείται και η καταβολή των μισθών στο Δημόσιο, αφού δεν θα μπορούν να υπογραφούν τα εντάλματα πληρωμών προς τις τράπεζες.
Πηγή: Βήμα

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

Τρίτη, 12/04 8:00- 11:00

3ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑΡΞΗ ΩΡΑΡΙΟΥ την ΤΡΙΤΗ 12- 4-2011

Δικαστικοί Υπάλληλοι

Παρασκευή, 8/04 9:00- 11:00

Στάση Εργασίας των Δικαστικών Υπαλλήλων την Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 και από ώρα 9.00 έως 11.00
Πηγή: http://dsa.gr/

MME

Πέμπτη, 7/04-Κυριακή, 10/04

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, κατ’ εντολή και εξουσιοδότηση των Γενικών τους Συνελεύσεων, αποφάσισαν την κήρυξη δύο 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών όλων των εργαζομένων στις εφημερίδες, τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και τα ειδησεογραφικά site , τα πρακτορεία διανομής τύπου, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα περιοδικά, το δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ από 6.00 π.μ. της Πέμπτης, 7 Απριλίου έως 6.00 π.μ. του Σαββάτου, 9 Απριλίου και από 6.00 π.μ. του Σαββάτου, 9 Απριλίου έως 6.00 π.μ. της Δευτέρας, 11 Απριλίου 2011. ΖΗΤΩΝΤΑΣ * Να υπογραφούν ικανοποιητικές ΣΣΕ. * Να σταματήσουν οι περικοπές των αποδοχών. * Να διασφαλιστούν οι θεσμικές κατακτήσεις. * Να σταματήσουν οι απολύσεις. Η αποδόμηση κάθε εργασιακού και ασφαλιστικού δικαιώματός μας με την μορφή των μισθολογικών περικοπών, την επιβολή της ευέλικτης εργασίας, την επιχειρούμενη υποκατάσταση των ΣΣΕ με ατομικές συμβάσεις οδηγούν όχι μόνο στην εξαθλίωση των εργαζομένων αλλά και στην υποβάθμιση αυτού του ίδιου του δικαιώματος στην ενημέρωση. Στους αυταρχισμούς της εργοδοσίας αντιτάσσουμε την ενότητα των εργαζομένων στα ΜΜΕ και τον αγώνα μας. Κανείς δεν θα λείψει από την απεργία μας.
Πηγή: www.esiea.gr

Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Τετάρτη, 6/04 9:00- 12:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε την κήρυξη επαναλαμβανόμενων τρίωρων στάσεων εργασίας των συντακτών που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάθε ημέρα από την Πέμπτη, 31 Μαρτίου έως και την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011 και κατά τις ώρες: 9.00 έως 12.00 14.00 έως 17.00 και 21.00 έως 24.00 ζητώντας να αποτραπεί κάθε απόπειρα μετατροπής του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ΔΕΚΟ, να ισχύσουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ και ν α μην πραγματοποιηθεί η νέα περικοπή 10% στους μισθούς.
Πηγή: www.esiea.gr

Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Τετάρτη, 6/04 14:00- 17:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε την κήρυξη επαναλαμβανόμενων τρίωρων στάσεων εργασίας των συντακτών που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάθε ημέρα από την Πέμπτη, 31 Μαρτίου έως και την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011 και κατά τις ώρες: 9.00 έως 12.00 14.00 έως 17.00 και 21.00 έως 24.00 ζητώντας να αποτραπεί κάθε απόπειρα μετατροπής του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ΔΕΚΟ, να ισχύσουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ και ν α μην πραγματοποιηθεί η νέα περικοπή 10% στους μισθούς.
Πηγή: www.esiea.gr

Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Τετάρτη, 6/04 21:00- 24:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε την κήρυξη επαναλαμβανόμενων τρίωρων στάσεων εργασίας των συντακτών που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάθε ημέρα από την Πέμπτη, 31 Μαρτίου έως και την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011 και κατά τις ώρες: 9.00 έως 12.00 14.00 έως 17.00 και 21.00 έως 24.00 ζητώντας να αποτραπεί κάθε απόπειρα μετατροπής του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ΔΕΚΟ, να ισχύσουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ και ν α μην πραγματοποιηθεί η νέα περικοπή 10% στους μισθούς.
Πηγή: www.esiea.gr

ΣΚΑΙ

Τρίτη, 5/04

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ και ΕΤΕΡ κατ’ εντολή και εξουσιοδότηση των Γενικών Συνελεύσεών τους, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, το διοικητικό προσωπικό και τους τεχνικούς, που εργάζονται στον ραδιοφωνικό και τον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» του κ. Αλαφούζου, από τις 6.00 π.μ. της Τρίτης, 5 Απριλίου έως τις 6.00 π.μ. της T ετάρτης, 6 Απριλίου 2011 ζητώντας: * Την άμεση ανάκληση των παράνομων και καταχρηστικών απολύσεων των συναδέλφων. * Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων. Η ιδιοκτησία του σταθμού, με αφορμή δήθεν την οικονομική κρίση που πλήττει πρώτα από όλα τους εργαζόμενους, προχωρά σε δραστικές περικοπές των μισθών των εργαζομένων, στη μη εφαρμογή των ΣΣΕ και στις απολύσεις δημοσιογράφων, τεχνικών, και διοικητικών υπάλληλων που αρνήθηκαν να «συναινέσουν» στη μείωση των αποδοχών τους. Οι αναιτιολόγητες και καταχρηστικές αυτές απολύσεις, δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά, αλλά μέρος ενός οργανωμένου σχεδίου που στοχεύει στη μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων μέσα από την εντατικοποίηση της εργασίας τους, στη δημιουργία κλίματος φόβου και ανασφάλειας ώστε να καμφθεί η αντίστασή τους στην επιβολή των αντεργατικών μέτρων που σχεδιάζει. Για τον «ΣΚΑΪ» , φαίνεται, δεν υπάρχει εργατική νομοθεσία, δεν υπάρχει εργατικό δίκαιο υπάρχει μόνο η δύναμη του αφεντικού. Το Δ.Σ. της Ένωσης δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι είναι αποφασισμένο να προστατεύσει το δικαίωμα στην εργασία, υπενθυμίζοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι ο σεβασμός στην ενημέρωση απαιτεί πρωτίστως τον σεβασμό των ανθρώπων που την υπηρετούν. Καλεί δε τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Γ. Παπανδρέου, τον Πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Α. Σαμαρά, και τους αρχηγούς των άλλων πολιτικών κομμάτων να πάρουν θέση και να καταδικάσουν την εργοδοτική αυθαιρεσία και αναλγησία.
Πηγή: www.esiea.gr

Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Τρίτη, 5/04 9:00- 12:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε την κήρυξη επαναλαμβανόμενων τρίωρων στάσεων εργασίας των συντακτών που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάθε ημέρα από την Πέμπτη, 31 Μαρτίου έως και την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011 και κατά τις ώρες: 9.00 έως 12.00 14.00 έως 17.00 και 21.00 έως 24.00 ζητώντας να αποτραπεί κάθε απόπειρα μετατροπής του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ΔΕΚΟ, να ισχύσουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ και ν α μην πραγματοποιηθεί η νέα περικοπή 10% στους μισθούς.
Πηγή: www.esiea.gr

Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Τρίτη, 5/04 14:00- 17:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε την κήρυξη επαναλαμβανόμενων τρίωρων στάσεων εργασίας των συντακτών που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάθε ημέρα από την Πέμπτη, 31 Μαρτίου έως και την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011 και κατά τις ώρες: 9.00 έως 12.00 14.00 έως 17.00 και 21.00 έως 24.00 ζητώντας να αποτραπεί κάθε απόπειρα μετατροπής του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ΔΕΚΟ, να ισχύσουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ και ν α μην πραγματοποιηθεί η νέα περικοπή 10% στους μισθούς.
Πηγή: www.esiea.gr

Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Τρίτη, 5/04 21:00- 24:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε την κήρυξη επαναλαμβανόμενων τρίωρων στάσεων εργασίας των συντακτών που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάθε ημέρα από την Πέμπτη, 31 Μαρτίου έως και την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011 και κατά τις ώρες: 9.00 έως 12.00 14.00 έως 17.00 και 21.00 έως 24.00 ζητώντας να αποτραπεί κάθε απόπειρα μετατροπής του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ΔΕΚΟ, να ισχύσουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ και ν α μην πραγματοποιηθεί η νέα περικοπή 10% στους μισθούς.
Πηγή: www.esiea.gr

συμβασιούχοι του δήμου Αθηναίων

Τρίτη, 5/04

24ωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν την ερχόμενη Τρίτη 5 Απριλίου οι συμβασιούχοι του δήμου Αθηναίων και τετράωρη στάση εργασίας το υπόλοιπο προσωπικό. Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο της Αθήνας.
Πηγή: www.skai.gr

ΠΟΕ-ΟΤΑ

Τρίτη, 5/04 11:00- 15:00

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας των συμβασιουχων του ιδίου τομέα
Πηγή: www.poeota.gr

Προσωπικό Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Τρίτη, 5/04

Σε εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν την Τρίτη οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου ή έργου στους ΟΤΑ και τις δημοτικές επιχειρήσεις της χώρας. Όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.) με την κινητοποίηση αυτή καταγγέλλει τις συστηματικές και αθρόες απολύσεις εργαζομένων και απομακρύνσεις συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και την καθυστέρηση της καταβολής των αποδοχών του συνόλου των εργαζομένων. Το υπόλοιπο προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα λάβει μέρος σε τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας, την ίδια μέρα, από τις 11.00 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου. Στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο της Αθήνας και θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Πηγή: www.ota.gr

Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δευτέρα, 4/04 9:00- 12:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε την κήρυξη επαναλαμβανόμενων τρίωρων στάσεων εργασίας των συντακτών που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάθε ημέρα από την Πέμπτη, 31 Μαρτίου έως και την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011 και κατά τις ώρες: 9.00 έως 12.00 14.00 έως 17.00 και 21.00 έως 24.00 ζητώντας να αποτραπεί κάθε απόπειρα μετατροπής του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ΔΕΚΟ, να ισχύσουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ και ν α μην πραγματοποιηθεί η νέα περικοπή 10% στους μισθούς.
Πηγή: www.esiea.gr

Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δευτέρα, 4/04 14:00- 17:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε την κήρυξη επαναλαμβανόμενων τρίωρων στάσεων εργασίας των συντακτών που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάθε ημέρα από την Πέμπτη, 31 Μαρτίου έως και την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011 και κατά τις ώρες: 9.00 έως 12.00 14.00 έως 17.00 και 21.00 έως 24.00 ζητώντας να αποτραπεί κάθε απόπειρα μετατροπής του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ΔΕΚΟ, να ισχύσουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ και ν α μην πραγματοποιηθεί η νέα περικοπή 10% στους μισθούς.
Πηγή: www.esiea.gr

Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δευτέρα, 4/04 21:00- 24:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε την κήρυξη επαναλαμβανόμενων τρίωρων στάσεων εργασίας των συντακτών που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάθε ημέρα από την Πέμπτη, 31 Μαρτίου έως και την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011 και κατά τις ώρες: 9.00 έως 12.00 14.00 έως 17.00 και 21.00 έως 24.00 ζητώντας να αποτραπεί κάθε απόπειρα μετατροπής του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ΔΕΚΟ, να ισχύσουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ και ν α μην πραγματοποιηθεί η νέα περικοπή 10% στους μισθούς.
Πηγή: www.esiea.gr

Eλληνικά Πετρέλαια

Κυριακή, 3/04-Δευτέρα, 11/04

Δεκαήμερη απεργία πραγματοποιούν από την Κυριακή, οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια, με αιτήματα τη στελέχωση των μονάδων στη Θεσσαλονίκη και την Ελευσίνα και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας. Στη διάρκεια της απεργίας θα σταματήσει η λειτουργία των διυλιστηρίων, ενώ τα βυτιοφόρα δεν θα φορτώνουν καύσιμα από τις εγκαταστάσεις σε Θεσσαλονίκη, Ελευσίνα και Ασπρόπυργο.
Πηγή: news247

Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Κυριακή, 3/04 9:00- 12:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε την κήρυξη επαναλαμβανόμενων τρίωρων στάσεων εργασίας των συντακτών που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάθε ημέρα από την Πέμπτη, 31 Μαρτίου έως και την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011 και κατά τις ώρες: 9.00 έως 12.00 14.00 έως 17.00 και 21.00 έως 24.00 ζητώντας να αποτραπεί κάθε απόπειρα μετατροπής του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ΔΕΚΟ, να ισχύσουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ και ν α μην πραγματοποιηθεί η νέα περικοπή 10% στους μισθούς.
Πηγή: www.esiea.gr

Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Κυριακή, 3/04 14:00- 17:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε την κήρυξη επαναλαμβανόμενων τρίωρων στάσεων εργασίας των συντακτών που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάθε ημέρα από την Πέμπτη, 31 Μαρτίου έως και την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011 και κατά τις ώρες: 9.00 έως 12.00 14.00 έως 17.00 και 21.00 έως 24.00 ζητώντας να αποτραπεί κάθε απόπειρα μετατροπής του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ΔΕΚΟ, να ισχύσουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ και ν α μην πραγματοποιηθεί η νέα περικοπή 10% στους μισθούς.
Πηγή: www.esiea.gr

Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Κυριακή, 3/04 21:00- 24:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε την κήρυξη επαναλαμβανόμενων τρίωρων στάσεων εργασίας των συντακτών που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάθε ημέρα από την Πέμπτη, 31 Μαρτίου έως και την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011 και κατά τις ώρες: 9.00 έως 12.00 14.00 έως 17.00 και 21.00 έως 24.00 ζητώντας να αποτραπεί κάθε απόπειρα μετατροπής του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ΔΕΚΟ, να ισχύσουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ και ν α μην πραγματοποιηθεί η νέα περικοπή 10% στους μισθούς.
Πηγή: www.esiea.gr

Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σάββατο, 2/04 9:00- 12:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε την κήρυξη επαναλαμβανόμενων τρίωρων στάσεων εργασίας των συντακτών που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάθε ημέρα από την Πέμπτη, 31 Μαρτίου έως και την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011 και κατά τις ώρες: 9.00 έως 12.00 14.00 έως 17.00 και 21.00 έως 24.00 ζητώντας να αποτραπεί κάθε απόπειρα μετατροπής του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ΔΕΚΟ, να ισχύσουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ και ν α μην πραγματοποιηθεί η νέα περικοπή 10% στους μισθούς.
Πηγή: www.esiea.gr

Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σάββατο, 2/04 14:00- 17:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε την κήρυξη επαναλαμβανόμενων τρίωρων στάσεων εργασίας των συντακτών που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάθε ημέρα από την Πέμπτη, 31 Μαρτίου έως και την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011 και κατά τις ώρες: 9.00 έως 12.00 14.00 έως 17.00 και 21.00 έως 24.00 ζητώντας να αποτραπεί κάθε απόπειρα μετατροπής του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ΔΕΚΟ, να ισχύσουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ και ν α μην πραγματοποιηθεί η νέα περικοπή 10% στους μισθούς.
Πηγή: www.esiea.gr

Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σάββατο, 2/04 21:00- 24:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε την κήρυξη επαναλαμβανόμενων τρίωρων στάσεων εργασίας των συντακτών που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάθε ημέρα από την Πέμπτη, 31 Μαρτίου έως και την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011 και κατά τις ώρες: 9.00 έως 12.00 14.00 έως 17.00 και 21.00 έως 24.00 ζητώντας να αποτραπεί κάθε απόπειρα μετατροπής του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ΔΕΚΟ, να ισχύσουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ και ν α μην πραγματοποιηθεί η νέα περικοπή 10% στους μισθούς.
Πηγή: www.esiea.gr

Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Παρασκευή, 1/04 9:00- 12:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε την κήρυξη επαναλαμβανόμενων τρίωρων στάσεων εργασίας των συντακτών που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάθε ημέρα από την Πέμπτη, 31 Μαρτίου έως και την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011 και κατά τις ώρες: 9.00 έως 12.00 14.00 έως 17.00 και 21.00 έως 24.00 ζητώντας να αποτραπεί κάθε απόπειρα μετατροπής του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ΔΕΚΟ, να ισχύσουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ και ν α μην πραγματοποιηθεί η νέα περικοπή 10% στους μισθούς.
Πηγή: www.esiea.gr

Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Παρασκευή, 1/04 14:00- 17:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε την κήρυξη επαναλαμβανόμενων τρίωρων στάσεων εργασίας των συντακτών που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάθε ημέρα από την Πέμπτη, 31 Μαρτίου έως και την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011 και κατά τις ώρες: 9.00 έως 12.00 14.00 έως 17.00 και 21.00 έως 24.00 ζητώντας να αποτραπεί κάθε απόπειρα μετατροπής του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ΔΕΚΟ, να ισχύσουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ και ν α μην πραγματοποιηθεί η νέα περικοπή 10% στους μισθούς.
Πηγή: www.esiea.gr

Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Παρασκευή, 1/04 21:00- 24:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε την κήρυξη επαναλαμβανόμενων τρίωρων στάσεων εργασίας των συντακτών που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάθε ημέρα από την Πέμπτη, 31 Μαρτίου έως και την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011 και κατά τις ώρες: 9.00 έως 12.00 14.00 έως 17.00 και 21.00 έως 24.00 ζητώντας να αποτραπεί κάθε απόπειρα μετατροπής του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ΔΕΚΟ, να ισχύσουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ και ν α μην πραγματοποιηθεί η νέα περικοπή 10% στους μισθούς.
Πηγή: www.esiea.gr

Κατάληψη του δημαρχείου Τρικάλων

Παρασκευή, 1/04

Συνεχίζεται και σήμερα η κατάληψη του δημαρχείου Τρικάλων από συμβασιούχους, οι οποίοι διαμαρτύρονται για μη καταβολή δεδουλευμένων. Οι συμβασιούχοι κατέλαβαν χθες το απόγευμα το κτίριο εμποδίζοντας την πραγματοποίηση προγραμματισμένης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων. Οι εργαζόμενοι μετά από διαβούλευση και συλλογική απόφαση επέτρεψαν μόνο στο δήμαρχο Τρικκαίων Χρήστο Λάππα να εισέλθει στο κτίριο και να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Κατάληψη Δημαρχείου Γορτυνίας

Παρασκευή, 1/04-Πέμπτη, 31/03

Κατάληψη του δημαρχείου Γορτυνίας στη Δημητσάνας πραγματοποιούν από τις 7:00 το πρωί οι γονείς, κάτοικοι και φορείς της περιοχής. Αντιδρούν στην κατάργηση του ιστορικότερου σχολείου που λειτουργεί στη Δημητσάνα από την εποχή της τουρκοκρατίας
Πηγή: news247

Εργαζόμενοι των νοσοκομείων της Περιφέρειας

Πέμπτη, 31/03

Στις 31 Μαρτίου οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων της Περιφέρειας θα κάνουν 24ωρη απεργία και οι συνάδελφοί τους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Αθήνας και του Πειραιά πεντάωρη στάση εργασίας (10 πμ - 3 μμ). Την ίδια μέρα, στις 11 πμ, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας.
Πηγή: in.gr

Εργαζόμενοι νοσηλευτικών ιδρυμάτων (Αθήνα – Πειραιάς)

Πέμπτη, 31/03 10:00- 15:00

Στις 31 Μαρτίου οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων της Περιφέρειας θα κάνουν 24ωρη απεργία και οι συνάδελφοί τους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Αθήνας και του Πειραιά πεντάωρη στάση εργασίας (10 πμ - 3 μμ). Την ίδια μέρα, στις 11 πμ, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας.
Πηγή: in.gr

Εργαζόμενοι Κοινωνικών Δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Πέμπτη, 31/03-Παρασκευή, 1/04

Η Εκτελεστική Επιτροπής της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. με αφορμή την απαξίωση και την προσπάθεια ουσιαστικής κατάργησης των Κοινωνικών Δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Βοήθεια στο Σπίτι κ.λ.π.) λόγω της έλλειψης πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης να τα χρηματοδοτήσει αλλά και τον κίνδυνο απόλυσης των εργαζομένων, αποφάσισε να καλύψει συνδικαλιστικά την 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ των εργαζομένων στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» την ΠΕΜΠΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011.
Πηγή: www.poeota.gr

Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Πέμπτη, 31/03 9:00- 12:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε την κήρυξη επαναλαμβανόμενων τρίωρων στάσεων εργασίας των συντακτών που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάθε ημέρα από την Πέμπτη, 31 Μαρτίου έως και την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011 και κατά τις ώρες: 9.00 έως 12.00 14.00 έως 17.00 και 21.00 έως 24.00 ζητώντας να αποτραπεί κάθε απόπειρα μετατροπής του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ΔΕΚΟ, να ισχύσουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ και ν α μην πραγματοποιηθεί η νέα περικοπή 10% στους μισθούς.
Πηγή: www.esiea.gr

Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Πέμπτη, 31/03 14:00- 17:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε την κήρυξη επαναλαμβανόμενων τρίωρων στάσεων εργασίας των συντακτών που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάθε ημέρα από την Πέμπτη, 31 Μαρτίου έως και την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011 και κατά τις ώρες: 9.00 έως 12.00 14.00 έως 17.00 και 21.00 έως 24.00 ζητώντας να αποτραπεί κάθε απόπειρα μετατροπής του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ΔΕΚΟ, να ισχύσουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ και ν α μην πραγματοποιηθεί η νέα περικοπή 10% στους μισθούς.
Πηγή: www.esiea.gr

Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Πέμπτη, 31/03 21:00- 24:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε την κήρυξη επαναλαμβανόμενων τρίωρων στάσεων εργασίας των συντακτών που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάθε ημέρα από την Πέμπτη, 31 Μαρτίου έως και την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011 και κατά τις ώρες: 9.00 έως 12.00 14.00 έως 17.00 και 21.00 έως 24.00 ζητώντας να αποτραπεί κάθε απόπειρα μετατροπής του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ΔΕΚΟ, να ισχύσουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ και ν α μην πραγματοποιηθεί η νέα περικοπή 10% στους μισθούς.
Πηγή: www.esiea.gr

Ομοσπονδία Νοσοκομειακών γιατρών

Τετάρτη, 30/03

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 30 Μαρτίου, με βασικά αιτήματα, να μη γίνουν «περικοπές και συγχωνεύσεις που διαλύουν το ΕΣΥ», αξιοπρεπείς αποδοχές για όλους τους εργαζόμενους, δωρεάν δημόσια περίθαλψη.
Πηγή: kathimerini

Γιατροί ΙΚΑ

Τρίτη, 29/03-Τετάρτη, 30/03

Σε πανελλαδική 48ωρη απεργία προχωρούν οι γιατροί του ΙΚΑ στις 29 και 30 Μαρτίου, σε αποχή από τα καθηκοντά τους τις ίδιες ημέρες καλούν τα μέλη τους οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά, 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει οι νοσοκομειακοί γιατροί για τις 30 Μαρτίου, ενώ 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας προγραμματίζουν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.
Πηγή: kathimerini

εργαζόμενοι στις «Αττικές Εκδόσεις»

Τρίτη, 29/03

Σε 24ωρες «κυλιόμενες απεργίες» προχώρησαν από χτες και συνεχίζουν, σήμερα Τρίτη, οι εργαζόμενοι στον Ομιλο «Αττικές Εκδόσεις», με αποφάσεις της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων και της Ενωσης Συντακτών Περιοδικού Τύπου, μετά την απόλυση τριών εργαζομένων, οι οποίοι αρνήθηκαν, παρά τις απειλές και τους εκφοβισμούς της εργοδοσίας, να υπογράψουν σε μειώσεις των μισθών τους. Οι εργαζόμενοι ζητούν «να ανακληθούν άμεσα οι πρόσφατες εκδικητικές απολύσεις και να σταματήσει άμεσα κάθε απόπειρα βλαπτικής μεταβολής των ατομικών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων, καθώς και η μέσω αυτής καταστρατήγηση των ισχυουσών ΣΣΕ που καταρτίζουν οι Ενώσεις».
Πηγή: rizospasths

ραδιοφωνικοί σταθμοί «HAPPY» και «LOVE RADIO»

Τρίτη, 29/03

Στην κήρυξη 48ωρης απεργίας για τους τεχνικούς των ραδιοφωνικών σταθμών «HAPPY» και «LOVE RADIO» προχώρησε από χτες, στις 6 το πρωί, το ΔΣ της ΕΤΕΡ. Η απεργία γίνεται με αίτημα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.
Πηγή: rizospasths

ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, 28/03 9:00- 12:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε την κήρυξη επαναλαμβανόμενων τρίωρων στάσεων εργασίας των συντακτών που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάθε ημέρα από την Πέμπτη, 24 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011 και κατά τις ώρες: 9.00 έως 12.00 14.00 έως 17.00 και 21.00 έως 24.00
Πηγή: www.esiea.gr

ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, 28/03 14:00- 17:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε την κήρυξη επαναλαμβανόμενων τρίωρων στάσεων εργασίας των συντακτών που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάθε ημέρα από την Πέμπτη, 24 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011 και κατά τις ώρες: 9.00 έως 12.00 14.00 έως 17.00 και 21.00 έως 24.00
Πηγή: www.esiea.gr

ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, 28/03 21:00- 24:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε την κήρυξη επαναλαμβανόμενων τρίωρων στάσεων εργασίας των συντακτών που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάθε ημέρα από την Πέμπτη, 24 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011 και κατά τις ώρες: 9.00 έως 12.00 14.00 έως 17.00 και 21.00 έως 24.00
Πηγή: www.esiea.gr

ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, 27/03 9:00- 12:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε την κήρυξη επαναλαμβανόμενων τρίωρων στάσεων εργασίας των συντακτών που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάθε ημέρα από την Πέμπτη, 24 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011 και κατά τις ώρες: 9.00 έως 12.00 14.00 έως 17.00 και 21.00 έως 24.00
Πηγή: www.esiea.gr

ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, 27/03 14:00- 17:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε την κήρυξη επαναλαμβανόμενων τρίωρων στάσεων εργασίας των συντακτών που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάθε ημέρα από την Πέμπτη, 24 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011 και κατά τις ώρες: 9.00 έως 12.00 14.00 έως 17.00 και 21.00 έως 24.00
Πηγή: www.esiea.gr

ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, 27/03 21:00- 24:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε την κήρυξη επαναλαμβανόμενων τρίωρων στάσεων εργασίας των συντακτών που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάθε ημέρα από την Πέμπτη, 24 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011 και κατά τις ώρες: 9.00 έως 12.00 14.00 έως 17.00 και 21.00 έως 24.00
Πηγή: www.esiea.gr

ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, 26/03 9:00- 12:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε την κήρυξη επαναλαμβανόμενων τρίωρων στάσεων εργασίας των συντακτών που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάθε ημέρα από την Πέμπτη, 24 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011 και κατά τις ώρες: 9.00 έως 12.00 14.00 έως 17.00 και 21.00 έως 24.00
Πηγή: www.esiea.gr

ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, 26/03 14:00- 17:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε την κήρυξη επαναλαμβανόμενων τρίωρων στάσεων εργασίας των συντακτών που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάθε ημέρα από την Πέμπτη, 24 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011 και κατά τις ώρες: 9.00 έως 12.00 14.00 έως 17.00 και 21.00 έως 24.00
Πηγή: www.esiea.gr

ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, 26/03 21:00- 24:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε την κήρυξη επαναλαμβανόμενων τρίωρων στάσεων εργασίας των συντακτών που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάθε ημέρα από την Πέμπτη, 24 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011 και κατά τις ώρες: 9.00 έως 12.00 14.00 έως 17.00 και 21.00 έως 24.00
Πηγή: www.esiea.gr

ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, 25/03 9:00- 12:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε την κήρυξη επαναλαμβανόμενων τρίωρων στάσεων εργασίας των συντακτών που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάθε ημέρα από την Πέμπτη, 24 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011 και κατά τις ώρες: 9.00 έως 12.00 14.00 έως 17.00 και 21.00 έως 24.00
Πηγή: www.esiea.gr

ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, 25/03 14:00- 17:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε την κήρυξη επαναλαμβανόμενων τρίωρων στάσεων εργασίας των συντακτών που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάθε ημέρα από την Πέμπτη, 24 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011 και κατά τις ώρες: 9.00 έως 12.00 14.00 έως 17.00 και 21.00 έως 24.00
Πηγή: www.esiea.gr

ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, 25/03 21:00- 24:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε την κήρυξη επαναλαμβανόμενων τρίωρων στάσεων εργασίας των συντακτών που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάθε ημέρα από την Πέμπτη, 24 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011 και κατά τις ώρες: 9.00 έως 12.00 14.00 έως 17.00 και 21.00 έως 24.00
Πηγή: www.esiea.gr

Vodafone

Πέμπτη, 24/03

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στη Vodafone, οι οποίοι καταγγέλλουν 70 απολύσεις το τελευταίο τετράμηνο.
Πηγή: www.capital.gr

ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, 24/03 9:00- 12:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε την κήρυξη επαναλαμβανόμενων τρίωρων στάσεων εργασίας των συντακτών που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάθε ημέρα από την Πέμπτη, 24 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011 και κατά τις ώρες: 9.00 έως 12.00 14.00 έως 17.00 και 21.00 έως 24.00
Πηγή: www.esiea.gr

ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, 24/03 21:00- 24:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε την κήρυξη επαναλαμβανόμενων τρίωρων στάσεων εργασίας των συντακτών που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάθε ημέρα από την Πέμπτη, 24 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011 και κατά τις ώρες: 9.00 έως 12.00 14.00 έως 17.00 και 21.00 έως 24.00
Πηγή: www.esiea.gr

Δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες των νοσοκομείων

Τετάρτη, 23/03

Στις 23 Μαρτίου οι εργαζόμενοι θα κάνουν συμβολική κατάληψη των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και θα επιτρέπουν στους πολίτες να έχουν δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες των νοσοκομείων.
Πηγή: in.gr

Εργαζόμενοι στους Δήμους του Νομού Ιωαννίνων

Τετάρτη, 23/03

Η γενική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων που συγκλήθηκε έπειτα από μία αναβολή, κατέληξε στην απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και στην πανγιαννιώτικη 24ωρη απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων για τις 23 Μαρτίου... Η γενική συνέλευση αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας όλων των εργαζομένων στους Δήμους του Νομού Ιωαννίνων, την Τετάρτη 23 Μαρτίου και κάλεσε σε συστράτευση όλα τα σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ για προκήρυξη απεργίας.

ALTER

Τετάρτη, 23/03-Πέμπτη, 24/03

48ωρη σήμερα και αύριο στο Alter αποφάσισε να προχωρήσει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.
Πηγή: enet.gr

ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, 23/03 14:00- 17:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε την κήρυξη επαναλαμβανόμενων τρίωρων στάσεων εργασίας των συντακτών που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάθε ημέρα από την Πέμπτη, 24 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011 και κατά τις ώρες: 9.00 έως 12.00 14.00 έως 17.00 και 21.00 έως 24.00
Πηγή: www.esiea.gr

ALTER

Δευτέρα, 21/03 20:00-Τρίτη, 22/03 2:00

Tο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. απέναντι στην αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας του τηλεοπτικού σταθμού «ALTER», που εξακολουθεί να κρατά απλήρωτους-ομήρους τους συναδέλφους, μη καταβάλλοντάς τους τις αποδοχές των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2011, κηρύσσει για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας «ALTER»: 48ωρη απεργία από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, 19 Μαρτίου 2011 έως τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 21 Μαρτίου 2011 και 6ωρη στάση εργασίας από τις 20.00 της Δευτέρας, 21 Μαρτίου έως τις 02.00 π.μ. της Τρίτης, 22 Μαρτίου 2011. Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.
Πηγή: www.esiea.gr

ALTER

Σάββατο, 19/03 6:00-Δευτέρα, 21/03 6:00

Tο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. απέναντι στην αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας του τηλεοπτικού σταθμού «ALTER», που εξακολουθεί να κρατά απλήρωτους-ομήρους τους συναδέλφους, μη καταβάλλοντάς τους τις αποδοχές των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2011, κηρύσσει για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας «ALTER»: 48ωρη απεργία από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, 19 Μαρτίου 2011 έως τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 21 Μαρτίου 2011 και 6ωρη στάση εργασίας από τις 20.00 της Δευτέρας, 21 Μαρτίου έως τις 02.00 π.μ. της Τρίτης, 22 Μαρτίου 2011. Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.
Πηγή: www.esiea.gr

ΟΜΕ – ΟΤΕ

Παρασκευή, 18/03-Πέμπτη, 17/03

Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβούλιου της Ομοσπονδίας, η ΟΜΕ-ΟΤΕ θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις την προσεχή εβδομάδα ως αντίδραση στις απολύσεις που έκανε η Cosmote, αλλά και στις περικοπές των αποδοχών αρκετών εργαζόμενων. Ετσι λοιπόν, την Παρασκευή 18.3 θα γίνει 24ωρη απεργία των εργαζομένων του Ομίλου ΟΤΕ σε όλη τη χώρα.
Πηγή: enet.gr

εφημερίδα «Αυριανή»

Παρασκευή, 18/03 6:00-Κυριακή, 20/03 6:00

Το Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στην εφημερίδα «Αυριανή» από τις 6 το πρωί της Παρασκευής έως τις 6 το πρωί της Κυριακής, ζητώντας, την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Πηγή: www.esiea.gr

ΜΜΕ

Πέμπτη, 17/03-Τετάρτη, 16/03

24ωρη απεργία την άλλη Πέμπτη σε όλα τα ΜΜΕ Tην ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση – συνέλευση πιθανότατα στο Σπόρτινγκ (Πατήσια), με θέμα τα προβλήματα του κλάδου, τις απολύσεις, τη ΣΣΕ και τις πιθανές κινητοποιήσεις

Δικηγόροι

Πέμπτη, 17/03-Δευτέρα, 21/03

Πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από 17 έως 22 Μαρτίου Πανελλαδική αποχή από αύριο Πέμπτη έως τις 22 Μαρτίου 2011, αποφάσισε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που συνήλθε σήμερα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Οι δικηγόροι όλης της χώρας απέχουν των καθηκόντων τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Κλειστά μπαρ και εστιατόρια

Πέμπτη, 17/03-Τετάρτη, 16/03

Πτώση του τζίρου, μείωση της προσέλευσης και απανωτά λουκέτα βλέπουν οι καταστηματάρχες στον Πύργο Ηλείας. Προχωρούν σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 17 Μαρτίου. Διαμαρτυρία στο δημαρχείο. Συσκότιση με 3.000 κεριά αναμμένα για την ευαισθητοποίηση του κοινού
Πηγή: news247

Κλειστά μπαρ και εστιατόρια

Πέμπτη, 17/03-Τετάρτη, 16/03

Πτώση του τζίρου, μείωση της προσέλευσης και απανωτά λουκέτα βλέπουν οι καταστηματάρχες στον Πύργο Ηλείας. Προχωρούν σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 17 Μαρτίου. Διαμαρτυρία στο δημαρχείο. Συσκότιση με 3.000 κεριά αναμμένα για την ευαισθητοποίηση του κοινού
Πηγή: news247

Δημαρχείο Άνδρου

Τετάρτη, 16/03 11:00- 15:00

Σε συμβολικό αποκλεισμό του Δημαρχείου Άνδρου θα προχωρήσουν την Τετάρτη, 16 Μαρτίου, στις 11 το πρωί, πολίτες του νησιού, σε μια κίνηση διαμαρτυρίας εναντίον του Μνημονίου και της τρόικας.

Eργολήπτες δημοσίων έργων

Τρίτη, 15/03-Δευτέρα, 14/03

Με πανελλαδική αποχή από τις δημοπρασίες και συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 10.30 στο ΤΕΕ, στην Αθήνα, οι εργολήπτες Δημοσίων Έργων κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις τους για τα «τεράστια προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο και τον έχουν φέρει στο χείλος της καταστροφής». Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΠΕΣΕΔΕ, η αποχή από τις δημοπρασίες και η συγκέντρωση στηρίζονται από το σύνολο των εργοληπτικών οργανώσεων. Στην κινητοποίηση μετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία των μηχανικών δημοσίων υπαλλήλων, με τρίωρη στάση εργασίας (από την αρχή του ωραρίου), που έχει εξαγγείλει η Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ.
Πηγή: kathimerini

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

Τρίτη, 15/03 8:00- 11:00

Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ αποφάσισε την πραγματοποίηση 3ωρης Πανελλαδικής Στάσης Ερ-γασίας για την Τρίτη 15/03/2011 και την αποτροπή των δημοπρασιών που έχουν προγραμματιστεί για αυτή την ημέρα.
Πηγή: www.emdydas.gr

δικηγόροι (Χανιά)

Σάββατο, 12/03-Κυριακή, 20/03

Τη συνέχιση της αποχής των δικηγόρων Χανίων από τα καθήκοντά τους μέχρι και την Δευτέρα 21 Μαρτίου για «την συνεχιζόμενη εμμονή της κυβέρνησης στη διάσπαση του σημερινού Εφετείου Κρήτης και τη δημιουργία 2ου Εφετείου στο Ηράκλειο» όπως αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή της, αποφάσισε η γενική συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων στη συνεδρίασή της στις 10 Μαρτίου.
Πηγή: enet.gr

Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και Αγροτική Τράπεζα (Θεσσαλονίκη)

Παρασκευή, 11/03-Πέμπτη, 10/03

Με 24ωρη απεργία την Παρασκευή και συμβολικού χαρακτήρα καταλήψεις των κεντρικών γραφείων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και της Αγροτικής Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη αντιδρούν οι εργαζόμενοι της ΕΒΖ στην απόφαση της ΑΤΕ να πουλήσει το ποσοστό που κατέχει (82,07%).

Ένωση δικαστών και εισαγγελέων

Πέμπτη, 10/03 12:00- 15:00

Για προσπάθεια της κυβέρνησης να «υπαλληλοποιήσει» το δικαστικό σώμα κάνει λόγο η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Για το λόγο αυτό την ερχόμενη Πέμπτη 10 Μαρτίου δικαστές από όλες τις βαθμίδες της Δικαιοσύνης θα κατέβουν από την έδρα για τρεις ώρες από τις 12:00 έως τις 15:00. Την ίδια ημέρα οι δικαστές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο.
Πηγή: ΘΕΜΑ

ALTER

Τετάρτη, 9/03 05.00-Παρασκευή, 11/03 05.00

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α , της Ε.Π.Η.Ε.Α . και της Ε.Τ.Ι.Τ.Α κηρύσσουν 48ωρη απεργία των συντακτών, διοικητικών και τεχνικών υπαλλήλων που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας «ALTER» , από τις 05.00 το πρωί της Τετάρτης , 9 Μαρτίου 2011 έως και τις 05.00 το πρωί της Παρασκευής , 11 Μαρτίου 2011
Πηγή: ΕΣΗΕΑ

Δικηγόροι (Τρικάλων)

Τρίτη, 8/03-Παρασκευή, 18/03

Σε νέα απεργία με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, προχωρούν μέχρι και τις 18 Μαρτίου οι Δικηγόροι των Τρικάλων. Εξαιρείται από την απεργιακή κινητοποίηση, η κατάθεση δικογράφων, ενώ μετά την 18η Μαρτίου, όπου θα έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία με την εκλογή Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων, θα συγκληθεί η Ολομέλεια των Προέδρων για να ληφθούν οι νέες αποφάσεις.

ALTER

Σάββατο, 5/03 14:00- 18:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απαντώντας στην αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας του Τ/Σ «ALTER», η οποία εξακολουθεί να οφείλει τις δεδουλευμένες αποδοχές των εργαζομένων συναδέλφων, κήρυξε νέες κινητοποιήσεις στον σταθμό, οι οποίες έχουν ως εξής: Στάση εργασίας την Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011 από τις 06.00 έως τις 10.00 το πρωί. 24ωρη απεργία από τις 05.00 το πρωί της Πέμπτης, 3 Μαρτίου έως τις 05.00 το πρωί της Παρασκευής, 4 Μαρτίου 2011. Στάση εργασίας την Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011 από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 16.00 το απόγευμα. Στάση εργασίας το Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011 από τις 14.00 το μεσημέρι έως τις 18.00 το απόγευμα.
Πηγή: www.esiea.gr

Απεργία στον Όμιλο ΟΤΕ

Παρασκευή, 4/03

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ αποφάσισε 24ωρη Πανελλαδική προειδοποιητική απεργία στον ΄Ομιλο ΟΤΕ την Παρασκευή 4-3-2011 και συνέχιση από Τρίτη 8-3-2011 ενεργειών αλλά και απεργιακών κινητοποιήσεων που θα αποφασιστούν από τη διαρκή συνεδρίαση των Οργάνων της.
Πηγή: www.ome-ote.gr

ALTER

Παρασκευή, 4/03 12.00- 16:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απαντώντας στην αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας του Τ/Σ «ALTER», η οποία εξακολουθεί να οφείλει τις δεδουλευμένες αποδοχές των εργαζομένων συναδέλφων, κήρυξε νέες κινητοποιήσεις στον σταθμό, οι οποίες έχουν ως εξής: Στάση εργασίας την Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011 από τις 06.00 έως τις 10.00 το πρωί. 24ωρη απεργία από τις 05.00 το πρωί της Πέμπτης, 3 Μαρτίου έως τις 05.00 το πρωί της Παρασκευής, 4 Μαρτίου 2011. Στάση εργασίας την Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011 από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 16.00 το απόγευμα. Στάση εργασίας το Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011 από τις 14.00 το μεσημέρι έως τις 18.00 το απόγευμα.
Πηγή: www.esiea.gr

ALTER

Πέμπτη, 3/03

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απαντώντας στην αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας του Τ/Σ «ALTER», η οποία εξακολουθεί να οφείλει τις δεδουλευμένες αποδοχές των εργαζομένων συναδέλφων, κήρυξε νέες κινητοποιήσεις στον σταθμό, οι οποίες έχουν ως εξής: Στάση εργασίας την Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011 από τις 06.00 έως τις 10.00 το πρωί. 24ωρη απεργία από τις 05.00 το πρωί της Πέμπτης, 3 Μαρτίου έως τις 05.00 το πρωί της Παρασκευής, 4 Μαρτίου 2011. Στάση εργασίας την Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011 από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 16.00 το απόγευμα. Στάση εργασίας το Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011 από τις 14.00 το μεσημέρι έως τις 18.00 το απόγευμα.
Πηγή: www.esiea.gr

Cosmote

Πέμπτη, 3/03-Παρασκευή, 4/03

Οι εργαζόμενοι στην Cosmote, οι οποίοι αύριο θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Εργασίας, πραγματοποιούν 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο, ενώ για την Παρασκευή έχει αποφασιστεί 24ωρη απεργία σε ολόκληρο τον όμιλο ΟΤΕ.
Πηγή: kathimerini

Αστυνομία

Τετάρτη, 2/03 12.00- 12:30

Σε αποχή από τα καθήκοντά τους προχωρούν σήμερα, Τετάρτη, για μισή ώρα (από τις 12 ώς τις 12:30 το μεσημέρι) οι αστυνομικοί υπάλληλοι Αττικής, κατηγορώντας την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για επιχειρησιακά λάθη στην καταδίωξη των τριών κακοποιών που οδήγησε στο μακελειό στον Κηφισό
Πηγή: in.gr

ALTER

Τετάρτη, 2/03 6:00- 10:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απαντώντας στην αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας του Τ/Σ «ALTER», η οποία εξακολουθεί να οφείλει τις δεδουλευμένες αποδοχές των εργαζομένων συναδέλφων, κήρυξε νέες κινητοποιήσεις στον σταθμό, οι οποίες έχουν ως εξής: Στάση εργασίας την Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011 από τις 06.00 έως τις 10.00 το πρωί. 24ωρη απεργία από τις 05.00 το πρωί της Πέμπτης, 3 Μαρτίου έως τις 05.00 το πρωί της Παρασκευής, 4 Μαρτίου 2011. Στάση εργασίας την Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011 από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 16.00 το απόγευμα. Στάση εργασίας το Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011 από τις 14.00 το μεσημέρι έως τις 18.00 το απόγευμα.
Πηγή: www.esiea.gr

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

Δευτέρα, 28/02

Η Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ αποφάσισε την απεργία – αποχή των Μηχανικών των Πολεοδομιών από τα καθήκοντά τους που αφορούν στην διεκπεραίωση των ημιυπαίθριων χώρων κατ΄ αρχήν μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.
Πηγή:

Βενζινοπώλες-Ρέθυμνο

Παρασκευή, 25/02

Σφραγίζουν για 24 ώρες τα πρατήρια βενζίνης την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου στο Ρέθυμνο, μετά από σχετική απόφαση της Ένωσης ιδιοκτητών πρατηρίων υγρών καυσίμων του νομού.
Πηγή: news247

ALTER

Παρασκευή, 25/02 22:00-Σάββατο, 26/02 2:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κήρυξε νέα 24ωρη απεργία στον Τ/Σ «ALTER» από τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης, 24 Φεβρουαρίου έως τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής, 25 Φεβρουαρίου 2011, καθώς και τετράωρη στάση εργασίας την Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου από τις 22.00 το βράδυ έως τις 02.00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, 26 Φεβρουαρίου 2011 και καλεί όλους τους συναδέλφους να μετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις. Επειδή η εργοδοσία του «ALTER» εξακολουθεί, παρά τις υποσχέσεις της, να μην εξοφλεί τις δεδουλευμένες αποδοχές των δημοσιογράφων που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό. Επειδή η αντεργατική και καταχρηστική αυτή συμπεριφορά της εργοδοσίας στερεί τους συναδέλφους από το μοναδικό πόρο διαβίωσής τους και τους οδηγεί στην εξαθλίωση.
Πηγή: www.esiea.gr

Εφημερίδα «ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ»

Πέμπτη, 24/02-Παρασκευή, 25/02

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, μετά την αιφνίδια, παράνομη και καταχρηστική απόλυση του συνδικαλιστικού εκπροσώπου των δημοσιογράφων στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στην εφημερίδα «ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ», αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργίας από τις 6 το πρωί της Πέμπτης, 24 Φεβρουαρίου έως τις 6 το πρωί του Σαββάτου, 26 Φεβρουαρίου, απαιτώντας την επαναπρόσληψη του συναδέλφου Νίκου Κωτσικόπουλου και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων σε όλους τους εργαζόμενους.

ALTER

Πέμπτη, 24/02

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κήρυξε νέα 24ωρη απεργία στον Τ/Σ «ALTER» από τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης, 24 Φεβρουαρίου έως τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής, 25 Φεβρουαρίου 2011, καθώς και τετράωρη στάση εργασίας την Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου από τις 22.00 το βράδυ έως τις 02.00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, 26 Φεβρουαρίου 2011 και καλεί όλους τους συναδέλφους να μετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις. Επειδή η εργοδοσία του «ALTER» εξακολουθεί, παρά τις υποσχέσεις της, να μην εξοφλεί τις δεδουλευμένες αποδοχές των δημοσιογράφων που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό. Επειδή η αντεργατική και καταχρηστική αυτή συμπεριφορά της εργοδοσίας στερεί τους συναδέλφους από το μοναδικό πόρο διαβίωσής τους και τους οδηγεί στην εξαθλίωση.

Δικηγόροι Αθηνών&Πειραιώς

Τετάρτη, 23/02

Απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι του Πειραιά στις 17 και 23 Φεβρουαρίου Οι δικηγόροι της Αθήνας θα απέχουν από τα καθήκοντά τους στις 23 Φεβρουαρίου 2011, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία.
Πηγή: kathimerini

ΓΣΕΕ

Τετάρτη, 23/02

Την κήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας στις 23 Φεβρουαρίου αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ.

Κλειστά εμπορικά καταστήματα

Τετάρτη, 23/02

Πέραν της κινητοποίησης των εργαζόμενων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κλειστά θα παραμείνουν την ίδια ημέρα και τα εμπορικά καταστήματα, μετά τη σημερινή απόφαση της Συνομοσπονδίας Εμπόρων.
Πηγή: Βήμα

Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Τετάρτη, 23/02

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 Απεργία ΑΔΕΔΥ
Πηγή: ΑΔΕΔΥ

Γιατροί ΙΚΑ

Τετάρτη, 23/02

Οι γιατροί του ΙΚΑ ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στις 23 Φεβρουαρίου στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της  ΓΣΕΕ.
Πηγή: in.gr

Nοσοκομειακοί γιατροί

Τετάρτη, 23/02

Οι Νοσοκομειακοί γιατροί αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην απεργία στις 23 Φεβρουαρίου. Δηλώνουν πως δε δέχονται διάλογο με τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας ζητώντας να ακυρωθεί ο νόμος.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Bενζινοπώλες

Τετάρτη, 23/02

Τη «συμπαράστασή» της στις κινητοποιήσεις που έχουν κηρύξει για την ερχόμενη Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου εργαζόμενοι και έμποροι δηλώνει με σημερινή ανακοίνωση η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος.
Πηγή: kathimerini

ΠΟΕ ΟΤΑ (Εργαζόμενοι Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης)

Τετάρτη, 23/02

Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν στις 23 Φεβρουαρίου οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, το προσωπικό των Ταμείων και οι εργαζόμενοι στους δήμους και στις νομαρχίες.

ΟΤΟΕ(Υπάλληλοι Τραπεζών)

Τετάρτη, 23/02

Η Ομοσπονδία τραπεζουπαλληλικών οργανώσεων Ελλάδας συμμετάσχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ στις 23 Φεβρουαρίου.

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

Τετάρτη, 23/02

Η Πανελλήνια ομοσπονδία ενώσεων μηχανικών δημοσίων υπαλλήλων διπλωματούχων ανωτάτων σχολών αποφάσισε 24ωρη απεργία στις 23 Φεβρουαρίου.
Πηγή: www.emdydas.gr

ΕΤΕΡ

Τετάρτη, 23/02

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 24ωρη απεργία της ένωσης τεχνικών Ελληνικής ραδιοφωνίας.

Ένωση Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.)

Τετάρτη, 23/02

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Π.Ο.Ε.ΣΥ., της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ., της Π.Ο.Ε.Π.ΤΥ.Μ., της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας από 6.00 πμ της Τετάρτης 23 έως 6.00 πμ της Πέμπτης 24 όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών και τυπογράφων.
Πηγή: ΠΟΕΣΥ

Cafe-bar-resto

Τετάρτη, 23/02

Σε απεργία θα προχωρήσουν, στα πλαίσια των γενικών κινητοποιήσεων της Τετάρτης 23/02, τα μέλη του Συντονιστικού Επαγγελματιών cafe-bar-resto εντός λεκανοπεδίου Αττικής αλλά και στην υπόλοιπη χώρα με σκοπό την τροποποίηση του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος αλλά και την δήλωση της αλληλεγγύης τους στις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες που επίσης απεργούν.
Πηγή: scafebar

Φαρμακεία Αθήνας – Πειραιά – Θεσσαλονίκης

Τετάρτη, 23/02

Δελτίο Τύπου εξέδωσαν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Αττικής (Φ.Σ.Α.) και Πειραιά (Φ.Σ.Π.), σχετικά με τη συμμετοχή τους στην, προγραμματισμένη για την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, 24ωρη Πανελλαδική απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ: «Αθήνα, 21/2/2011 Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά, αποφάσισαν από κοινού να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, μαζί με τον υπόλοιπο επιστημονικό κόσμο. Κατά τη διάρκεια της απεργίας το κοινό θα εξυπηρετείται κανονικά, από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.»

Εθνική Λυρική Σκηνή

Τετάρτη, 23/02

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011, η Εθνική Λυρική Σκηνή δεν θα πραγματοποιήσει τις προγραμματισμένες παραστάσεις της παιδικής όπερας Χένσελ και Γκρέτελ και της όπερας Ο κουρέας της Σεβίλλης. Η παράσταση του Κουρέα της Σεβίλλης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1 Μαρτίου 2011, 20.00. Όσοι έχουν προμηθευτεί εισιτήρια, παρακαλούμε να επικοινωνήσουν με τα ταμεία του θεάτρου Ολύμπια στα τηλέφωνα 210-3643725, 210-3662100, 210-3612461. Από την Διοίκηση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος

Τετάρτη, 23/02

Συμμετοχή της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος στην γενική απεργία στις 23 Φεβρουαρίου.

Κατάληψη δημαρχείων (ΠΟΕ ΟΤΑ)

Τρίτη, 22/02 10:00- 13:00

Σε τρίωρη συμβολική κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των εργαζομένων «ενάντια στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας». Η κατάληψη θα ξεκινήσει από τις 10 το πρωί και θα λήξει στις 13.00.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τρίτη, 22/02 09:00- 12:00

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ένωσης συντακτών ημερισίων εφημερίδων Αθηνών και της ένωσης προσωπικού ημερισίων εφημερίδων Αθηνών, αποφάσισαν την κήρυξη στάσεων εργασίας, σε ένδειξη έντονης διαμαρτυρίας για τις κυβερνητικές αποφάσεις με τις οποίες επιχειρείται κατάργηση του ενημερωτικού χαρακτήρα του ΑΠΕ-ΜΠΕ και υποβαθμίζεται η λειτουργία του. Οι στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011 και για τις ακόλουθες ώρες: 09.00-12.00 14.00-17.00 και 21.00-24.00 και τις δύο μέρες για τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους, που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τρίτη, 22/02 14:00- 17:00

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ένωσης συντακτών ημερισίων εφημερίδων Αθηνών και της ένωσης προσωπικού ημερισίων εφημερίδων Αθηνών, αποφάσισαν την κήρυξη στάσεων εργασίας, σε ένδειξη έντονης διαμαρτυρίας για τις κυβερνητικές αποφάσεις με τις οποίες επιχειρείται κατάργηση του ενημερωτικού χαρακτήρα του ΑΠΕ-ΜΠΕ και υποβαθμίζεται η λειτουργία του. Οι στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011 και για τις ακόλουθες ώρες: 09.00-12.00 14.00-17.00 και 21.00-24.00 και τις δύο μέρες για τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους, που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τρίτη, 22/02 21:00- 24:00

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ένωσης συντακτών ημερισίων εφημερίδων Αθηνών και της ένωσης προσωπικού ημερισίων εφημερίδων Αθηνών, αποφάσισαν την κήρυξη στάσεων εργασίας, σε ένδειξη έντονης διαμαρτυρίας για τις κυβερνητικές αποφάσεις με τις οποίες επιχειρείται κατάργηση του ενημερωτικού χαρακτήρα του ΑΠΕ-ΜΠΕ και υποβαθμίζεται η λειτουργία του. Οι στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011 και για τις ακόλουθες ώρες: 09.00-12.00 14.00-17.00 και 21.00-24.00 και τις δύο μέρες για τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους, που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δικηγόροι (όχι Αθήνας Πειραιά)

Δευτέρα, 21/02-Παρασκευή, 25/02

Η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους (εκτός Αθηνών και Πειραιά) αποφάσισε τη συνέχιση της πανελλαδικής αποχής μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011, εκφράζοντας τη ριζική αντίθεσή της στη φιλοσοφία και το περιεχόμενο του ψηφισμένου νομοσχεδίου για τη λεγόμενη «απελευθέρωση» των επαγγελμάτων. Αύριο, όλοι οι δικηγορικοί σύλλογοι συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ.
Πηγή: kathimerini

Καταστήματα Εστίασης

Δευτέρα, 21/02

Κλειστά θα παραμείνουν στις 21 Φεβρουαρίου τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής σε όλες τις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας. Οι καταστηματάρχες του κλάδου διαμαρτύρονται για το μέτρο της εφαρμογής απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους.
Πηγή: kathimerini

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δευτέρα, 21/02 09:00- 12:00

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ένωσης συντακτών ημερισίων εφημερίδων Αθηνών και της ένωσης προσωπικού ημερισίων εφημερίδων Αθηνών, αποφάσισαν την κήρυξη στάσεων εργασίας, σε ένδειξη έντονης διαμαρτυρίας για τις κυβερνητικές αποφάσεις με τις οποίες επιχειρείται κατάργηση του ενημερωτικού χαρακτήρα του ΑΠΕ-ΜΠΕ και υποβαθμίζεται η λειτουργία του. Οι στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011 και για τις ακόλουθες ώρες: 09.00-12.00 14.00-17.00 και 21.00-24.00 και τις δύο μέρες για τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους, που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δευτέρα, 21/02 14:00- 17:00

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ένωσης συντακτών ημερισίων εφημερίδων Αθηνών και της ένωσης προσωπικού ημερισίων εφημερίδων Αθηνών, αποφάσισαν την κήρυξη στάσεων εργασίας, σε ένδειξη έντονης διαμαρτυρίας για τις κυβερνητικές αποφάσεις με τις οποίες επιχειρείται κατάργηση του ενημερωτικού χαρακτήρα του ΑΠΕ-ΜΠΕ και υποβαθμίζεται η λειτουργία του. Οι στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011 και για τις ακόλουθες ώρες: 09.00-12.00 14.00-17.00 και 21.00-24.00 και τις δύο μέρες για τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους, που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δευτέρα, 21/02 21:00- 24:00

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ένωσης συντακτών ημερισίων εφημερίδων Αθηνών και της ένωσης προσωπικού ημερισίων εφημερίδων Αθηνών, αποφάσισαν την κήρυξη στάσεων εργασίας, σε ένδειξη έντονης διαμαρτυρίας για τις κυβερνητικές αποφάσεις με τις οποίες επιχειρείται κατάργηση του ενημερωτικού χαρακτήρα του ΑΠΕ-ΜΠΕ και υποβαθμίζεται η λειτουργία του. Οι στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011 και για τις ακόλουθες ώρες: 09.00-12.00 14.00-17.00 και 21.00-24.00 και τις δύο μέρες για τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους, που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

Δευτέρα, 21/02-Παρασκευή, 25/02

Η Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ αποφάσισε την απεργία – αποχή των Μηχανικών των Πολεοδομιών από τα καθήκοντά τους που αφορούν στην διεκπεραίωση των ημιυπαίθριων χώρων κατ΄ αρχήν μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.

Δικηγόροι Πειραιά

Πέμπτη, 17/02

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά αποφάσισε την αποχή των Δικηγόρων Πειραιά από τα καθήκοντά τους, την Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για διατάξεις του νομοσχεδίου που συζητείται στη Βουλή.
Πηγή: www.dspeir.gr

ALTER Απεργία

Τετάρτη, 16/02

Χωρίς ειδήσεις από τις 6 το πρωί της Τετάρτης παραμένει ο τηλεοπτικός σταθμός Άλτερ. Διαμαρτυρία εργαζομένων για την μη καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Πηγή: news247

Δικηγόροι (όχι Αθήνας Πειραιά)

Τρίτη, 15/02-Παρασκευή, 18/02

Τη συνέχιση της πανελλαδικής αποχής έως τη Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου, αποφάσισε η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, που συνήλθε σήμερα στην Αθήνα με τη συμμετοχή 55 δικηγορικών συλλόγων από τους συνολικά 63 (δεν συμμετείχαν της Αθήνας και του Πειραιά). Το Σάββατο, 19 του μηνός, θα πραγματοποιηθεί νέα ολομέλεια στην Αθήνα

Δικηγόροι (οχι Αθηνών και Πειραιώς)

Δευτέρα, 14/02

Θα συνεχίσουν την αποχή από τα καθήκοντά τους μέχρι και τις 14 Φεβρουαρίου οι δικηγόροι, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση που έλαβε η ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων η οποία συνεδρίασε στη Λάρισα. Οι δικηγόροι αποφάσισαν επίσης ότι θα υπάρξει νέα συνεδρίαση της ολομέλειας το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, ενώ την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, θα διοργανώσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή στη μία το μεσημέρι. Οι δικηγόροι αντιδρούν στο νομοσχέδιο που αφορά το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.
Πηγή: ΘΕΜΑ

Alter

Παρασκευή, 11/02 05:00-Σάββατο, 12/02 05:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κήρυξε 24ωρη απεργία στον τηλεοπτικό σταθμό « ALTER», από τις 5.00 π.μ. της Παρασκευής 11 Φεβρουαρίου 2011 έως τις 5.00 π.μ. του Σαββάτου 12 Φεβρουαρίου 2011.

Δικηγόροι Πειραιά

Παρασκευή, 11/02

24ωρη Αποχή των Δικηγόρων Πειραιά στις 11 Φεβρουαρίου 2011

ΑΔΕΔΥ

Πέμπτη, 10/02

Απεργία μαζί με το ΠΑΜΕ στις 10 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ για το Ασφαλιστικό και το ενιαίο μισθολόγιο. Στην ημερομηνία αυτή κατέληξε η οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων, αν και αρχικά είχε προσανατολιστεί στις 17 Φεβρουαρίου.

ΠΑΜΕ (Πανελλαδική απεργία)

Πέμπτη, 10/02

Πανελλαδική απεργία και συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας προκήρυξε για τις 10 Φεβρουαρίου το ΠΑΜΕ εκφράζοντας την αντίθεσή του στην επιβαλλόμενη, όπως αναφέρει, από την κυβέρνηση και την τρόικα ακρίβεια. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στην Ομόνοια στις 11 το πρωί.
Πηγή: ΠΑΜΕ

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Στάση

Πέμπτη, 10/02 12:00- 16:OO

Την πραγματοποίηση στάσης εργασίας την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ, ενόψει της γενικής απεργίας στις 23 Φεβρουαρίου και στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την ανάδειξη, προβολή και διεκδίκηση, των προβλημάτων των εργαζομένων, με αιχμή τα θέματα της επικουρικής ασφάλισης.
Πηγή: ΘΕΜΑ

ΠΟΕΔΗΝ Στάση

Πέμπτη, 10/02 11:00- 15:00

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πέμπτη από 11 π.μ. έως 3 μ.μ. τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, ύστερα από την 4ωρη στάση εργασίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία ( ΠΟΕΔΗΝ).
Πηγή: Nooz.gr

Απεργία INTRACOM

Τετάρτη, 9/02-Πέμπτη, 10/02

Το Σωματείο Εργαζομένων του Ομίλου INTRACOM μετά από νέα Γενική Συνέλευση των μελών του στις 7 Φεβρουαρίου αποφάσισε με κάλπη να κηρύξει και νέα 48ωρη απεργία την Τετάρτη-Πέμπτη 9 & 10 Φεβρουαρίου
Πηγή: imerisia

Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

Τρίτη, 8/02-Πέμπτη, 10/02

Σε απεργία διαρκείας προχωρούν οι γιατροί του ΙΚΑ, έως και την επόμενη Πέμπτη οινοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά, τριήμερη πανελλαδική απεργία -μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου- Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία (σήμερα και αύριο). Σε 24ωρη απεργία προχωρά την Παρασκευή το υγειονομικό προσωπικό του ΙΚΑ.
Πηγή: Νοοz.gr

Φαρμακεία Αττικής

Τρίτη, 8/02

Την Τρίτη θα παραμείνουν κλειστά τα φαρμακεία της Αττικής.
Πηγή: in.gr

Φαρμακεία Πειραιά

Τρίτη, 8/02-Πέμπτη, 10/02

Κλειστά μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου θα είναι τα φαρμακεία του Πειραιά. Οι φαρμακοποιοί του Πειραιά θα συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα καθορίσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά.
Πηγή: in.gr

ΠΟΕ-ΟΤΑ

Τρίτη, 8/02 11:00- 15:00

Τετράωρη στάση εργασίας την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, από τις 11.00 εως τις 15.00, και συγκέντρωση στα γραφεία του Ταμείου Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΥΔΚΥ) ανακοίνωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Πηγή: inews

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Στάση

Τρίτη, 8/02 8:00- 11:00

Στα πλαίσια των αποφάσεων του Δ.Σ. της Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ, που εφαρμόζουν την    απόφαση του 13ου Τακτικού Συνεδρίου της και έχουν ήδη κοινοποιηθεί με την από 13/01/2011 εξώδικη γνωστοποίηση στα αρμόδια Υπουργεία και Φορείς του Κράτους, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αποφάσισε : Την πραγματοποίηση 3ωρης Πανελλαδικής Στάσης Εργασίας για τις 08/02/2011 (από την αρχή του ωραρίου).
Πηγή: www.emdydas.gr

Φαρμακεία Πανελλαδική

Τρίτη, 8/02-Τετάρτη, 9/02

Τριήμερη πανελλαδική απεργία από την Τρίτη πραγματοποιούν και οι Νοσοκομειακοί Γιατροί, ενώ ταφαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά έως και την Τετάρτη (9/2).
Πηγή: Νοοz.gr

Φαρμακεία

Δευτέρα, 7/02-Τρίτη, 8/02

Το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) αποφάσισε να προχωρήσει σε τρεις 24ωρες πανελλαδικές απεργίες, την ερχόμενη Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου και την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου. Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου θα συγκληθεί η γενική συνέλευση του ΠΦΣ, προκειμένου να αποφασίσει την περαιτέρω συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Γιατροί ΙΚΑ

Δευτέρα, 7/02-Πέμπτη, 10/02

Στην επικύρωση των αποφάσεών τους για απεργία διαρκείας προχώρησαν οι γιατροί του ΙΚΑ, οι οποίοι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους από τις 7 έως τις 11 Φεβρουαρίου
Πηγή: 247 News

Γιατροί Αθήνας Πειραιά

Δευτέρα, 7/02-Πέμπτη, 10/02

Έως και την ερχόμενη Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά.
Πηγή: 247 News

Φαρμακεία

Δευτέρα, 7/02-Τρίτη, 8/02

Κλειστά θα είναι και τα φαρμακεία από τη Δευτέρα 7/02 ως και την προσεχή Τετάρτη, σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Πηγή: news247

Alter Στάση

Δευτέρα, 7/02 5:30- 9:30

Σε στάση εργασίας προχωρούν τη Δευτέρα (07/02) οι εργαζόμενοι στο ALTER, από τις 5.30 έως τις 9.30 το πρωί, καθώς όπως καταγγέλει η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής, οι εργαζόμενοι παραμένουν ακόμα και σήμερα απλήρωτοι. Την ίδια ώρα δεν θα προβάλλονται εκπομπές ενημερωτικού περιεχομένου. Η ΕΤΙΤΑ ζητάει από τη διοίκηση του ALTER να καταβάλει άμεσα τα δεδουλευμένα του Ιανουαρίου και να ενημερώσει για το μέλλον του καναλιού. Να σημειωθεί ότι η μετοχή του τηλεοπτικού σταθμού βρίσκεται σε καθεστώς επιτήρησης, ενώ η εφορία έχει δεσμεύσει το 50% των τραπεζικών λογαριασμών του ALTER εξαιτίας οφειλών προς το δημόσιο.
Πηγή: news247

Δικηγόροι (οχι Αθηνών και Πειραιώς)

Δευτέρα, 7/02-Παρασκευή, 11/02

Θα συνεχίσουν την αποχή από τα καθήκοντά τους μέχρι και τις 14 Φεβρουαρίου οι δικηγόροι, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση που έλαβε η ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων η οποία συνεδρίασε στη Λάρισα. Οι δικηγόροι αποφάσισαν επίσης ότι θα υπάρξει νέα συνεδρίαση της ολομέλειας το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, ενώ την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, θα διοργανώσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή στη μία το μεσημέρι. Οι δικηγόροι αντιδρούν στο νομοσχέδιο που αφορά το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.
Πηγή: ΘΕΜΑ

Φαρμακεία

Παρασκευή, 4/02

Το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) αποφάσισε να προχωρήσει σε τρεις 24ωρες πανελλαδικές απεργίες, την ερχόμενη Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου και την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου. Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου θα συγκληθεί η γενική συνέλευση του ΠΦΣ, προκειμένου να αποφασίσει την περαιτέρω συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Υγειονομικό προσωπικό του ΙΚΑ

Παρασκευή, 4/02

Σε 24ωρη απεργία προχωρά το υγειονομικό προσωπικό του ΙΚΑ.
Πηγή: 247 News

Γιατροί Αθήνας Πειραιά

Παρασκευή, 4/02

Σε απεργία διαρκείας προχωρούν οι γιατροί του ΙΚΑ, έως και την επόμενη Πέμπτη οινοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά, τριήμερη πανελλαδική απεργία -μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου- Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία (σήμερα και αύριο). Σε 24ωρη απεργία προχωρά την Παρασκευή το υγειονομικό προσωπικό του ΙΚΑ.
Πηγή: Νοοz.gr

Ιατρικός σύλλογος Αθηνών

Παρασκευή, 4/02

Σε απεργία διαρκείας προχωρούν οι γιατροί του ΙΚΑ, έως και την επόμενη Πέμπτη οινοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά, τριήμερη πανελλαδική απεργία -μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου- Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία (σήμερα και αύριο). Σε 24ωρη απεργία προχωρά την Παρασκευή το υγειονομικό προσωπικό του ΙΚΑ.
Πηγή: Νοοz.gr

Γιατροί Αθήνας Πειραιά

Πέμπτη, 3/02

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί στην Αθήνα και στον Πειραιά μετά την χωρίς αποτέλεσμα συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο. Οι γιατροί σε όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας, από τις 10 το πρωί.

Καταλήψεις γραφείων ΤΣΜΕΔΕ

Τετάρτη, 2/02

Οι Μηχανικοί, λόγω της κατάργησης του Κώδικα Αμοιβών, θα κάνουν στις 27/1 συμβολικές καταλήψεις, σε 6 Πολεοδομικά Γραφεία της Αττικής και στις 2/2/2011, θα κάνουν κατάληψη των γραφείων του ΤΣΜΕΔΕ σε όλη τη Χώρα.
Πηγή: Euro2day

Νοσοκομειακοί Γιατροί

Τετάρτη, 2/02

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών αποφάσισε εκτάκτως να κηρύξει σήμερα 24ωρη απεργία και καλεί τους γιατρούς να συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί στο υπουργείο Υγείας.

(ΑΝΕΣΤΆΛΗ) Nova

Τρίτη, 1/02 06:00-Τετάρτη, 2/02 06:00

Την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης των δημοσιογράφων που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό Nova για την Τρίτη, 1η Φεβρουαρίου από τις 6.00 το πρωί έως τις 6.00 το πρωί της Τετάρτης, 2 Φεβρουαρίου, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Τελικά, η απεργία κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική, και η ΕΣΗΕΑ ενημέρωσε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί.

Γιατροί του ΙΚΑ

Τρίτη, 1/02-Παρασκευή, 4/02

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) προχωρεί σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες πανελλαδικά από την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου.

Νοσοκομειακοί Γιατροί

Τρίτη, 1/02 09:00- 13:00

Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν κηρύξει για την ερχόμενη Τρίτη, 1η Φεβρουαρίου, 4ωρη στάση εργασίας (09:00.-13:00), προκειμένου να συμμετάσχουν στην πανιατρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα στις 10:00, έξω από το υπουργείο Υγείας.

Eργαζόμενοι Ιntracom

Τρίτη, 1/02-Τετάρτη, 2/02

Το Σωματείο εργαζομένων του ομίλου INTRACOM μετά από μαζική Γενική Συνέλευση των μελών του αποφάσισε να κηρύξει 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη 1 & 2 Φεβρουαρίου.
Πηγή: Hμερησία

Φαρμακεία Πειραιά

Δευτέρα, 31/01-Τρίτη, 1/02

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και αύριο τα φαρμακεία του Πειραιά, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα τα φαρμακεία της Αθήνας.
Πηγή: News247

Δικηγόροι (όχι της Αθήνας)

Δευτέρα, 31/01-Παρασκευή, 4/02

Να συνεχίσουν την αποχή από τα καθήκοντά τους μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου αποφάσισαν 41 δικηγορικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας των συλλόγων. Από τη συνεδρίαση απείχαν οι υπόλοιποι 22 δικηγορικοί σύλλογοι, μεταξύ των οποίων και της Αθήνας. Στην κινητοποίηση μετέχουν οι δικηγορικοί σύλλογοι: Αιγίου, Αλεξανδρούπολης, Άρτας, Βέροιας, Βόλου, Γιαννιτσών, Γρεβενών, Γυθείου, Δράμας, Έδεσσας, Ευρυτανίας, Θεσσαλονίκης, Θηβών, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καλαμάτας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κατερίνης, Κιλκίς, Κορίνθου, Κω, Λαμίας, Λάρισας, Λασιθίου, Λευκάδας, Μυτιλήνης, Νάξου, Ξάνθης, Ορεστιάδας, Πατρών, Ρεθύμνου, Ροδόπης, Σερρών, Σπάρτης, Σύρου, Τρικάλων, Φλώρινας, Χαλκίδας, Χαλκιδικής και Χίου.
Πηγή: Το Βήμα

Καταλήψεις σε Πολεοδομικά Γραφεία

Πέμπτη, 27/01

Οι Μηχανικοί, λόγω της κατάργησης του Κώδικα Αμοιβών, θα κάνουν στις 27/1 συμβολικές καταλήψεις, σε 6 Πολεοδομικά Γραφεία της Αττικής και στις 2/2/2011, θα κάνουν κατάληψη των γραφείων του ΤΣΜΕΔΕ σε όλη τη Χώρα.
Πηγή: Euro2day

Φαρμακεία

Τετάρτη, 26/01-Παρασκευή, 28/01

Το Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου που συνεδρίασε την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, παρουσία των προεδρείων των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά , προκήρυξε τριήμερες 24ωρες πανελλαδικές απεργίες την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή , 19,20 και 21 Ιανουαρίου αντίστοιχα , επανάληψη την δεύτερη εβδομάδα τις ίδιες ημέρες Τετάρτη , Πέμπτη και Παρασκευή, 26, 27 και 28 Ιανουαρίου . Για το διάστημα αυτό οι ασθενείς με ιατρική συνταγή θα εξυπηρετούνται από τα φαρμακεία υπηρεσίας. Για τις μη εργασιμες ώρες, τα εφημερεύοντα φαρμακεία θα λειτουργήσουν κανονικά.
Πηγή: Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

“Αυριανή”, “Φίλαθλος” (24ωρη)

Τετάρτη, 26/01 06:00-Πέμπτη, 27/01 06:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ» και «ΦΙΛΑΘΛΟΣ» από 6.00 π.μ. της Τετάρτης 26 Ιανουαρίου έως 6.00 π.μ. της Πέμπτης 27 Ιανουαρίου 2011
Πηγή: ΕΣΗΕΑ

Φαρμακεία Πειραιά

Δευτέρα, 24/01-Τρίτη, 25/01

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά κρατά πιο σκληρή στάση και εκκινεί την απεργία του από την Δευτέρα.
Πηγή: Τα ΝΕΑ

ΓΙΑΤΡΟΙ

Πέμπτη, 20/01

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις 20 Ιανουαρίου εισηγήθηκε η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής της.

ΠΟΕ-ΟΤΑ

Πέμπτη, 20/01 08:30- 12:30

Εικοσιτετράωρη απεργία την Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις δημοτικές επιχειρήσεις της χώρας. Για την ίδια μέρα η εκτελεστική επιστροπή της Ομοσπονδίας κήρυξε τετράωρη στάση εργασίας από τις 08.30 έως και τις 12.30 για το υπόλοιπο προσωπικό.

ΟΤΑ – Εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου (24ωρη)

Πέμπτη, 20/01

Εικοσιτετράωρη απεργία την Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις δημοτικές επιχειρήσεις της χώρας. Για την ίδια μέρα η εκτελεστική επιστροπή της Ομοσπονδίας κήρυξε τετράωρη στάση εργασίας από τις 08.30 έως και τις 12.30 για το υπόλοιπο προσωπικό.

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ

Πέμπτη, 20/01 08:30- 12:30

H Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση 4ωρης στάσης εργασίας (8.30 έως 12.30) την Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011, για τους εργαζόμενους που απασχολούνται με συμβάσεις στο δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η 4ωρη στάση στόχο έχει την διευκόλυνση των συναδέλφων για την μαζική συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί της Πέμπτης 20 Ιανουαρίου στον Aρειο Πάγο.
Πηγή: ΓΣΕΕ

Αττικές Εκδόσεις (24ωρη)

Πέμπτη, 20/01 10:00-Παρασκευή, 21/01 10:00

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις Αττικές Εκδόσεις, την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011 από τις 10:00 π.μ. μέχρι και τις 10:00 π.μ. της Παρασκευής 21 Ιανουαρίου, αποφάσισαν ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ και οι συνεργαζόμενες Ενώσεις στα ΜΜΕ, για το θέμα των συμβάσεων εργασίας.
Πηγή: express.gr

Φαρμακεία

Τετάρτη, 19/01-Παρασκευή, 21/01

Το Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου που συνεδρίασε την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, παρουσία των προεδρείων των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά , προκήρυξε τριήμερες 24ωρες πανελλαδικές απεργίες την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή , 19,20 και 21 Ιανουαρίου αντίστοιχα , επανάληψη την δεύτερη εβδομάδα τις ίδιες ημέρες Τετάρτη , Πέμπτη και Παρασκευή, 26, 27 και 28 Ιανουαρίου . Για το διάστημα αυτό οι ασθενείς με ιατρική συνταγή θα εξυπηρετούνται από τα φαρμακεία υπηρεσίας. Για τις μη εργασιμες ώρες, τα εφημερεύοντα φαρμακεία θα λειτουργήσουν κανονικά.
Πηγή: Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

Δικηγόροι (εξαιρούνται της Αθήνας)

Τετάρτη, 19/01-Παρασκευή, 21/01

Τριήμερη αποχή, 19 με 21 Ιανουαρίου, αποφάσισε η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων για το άνοιγμα του δικηγορικού επαγγέλματός. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών θα αποφασίσει την ερχόμενη Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, για το αν θα κατέλθουν οι δικηγόροι της Αθήνας σε απεργία.

Φαρμακεία Πειραία

Δευτέρα, 17/01-Τρίτη, 18/01

Στον Πειραιά, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε να κλείσουν τα φαρμακεία της περιοχής την Δευτέρα και την Τρίτη 17 και 18 Ιανουαρίου, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις του υπουργείου Υγείας.
Πηγή: iNews

ΟΠΑΠ (48ωρη)

Παρασκευή, 14/01-Σάββατο, 15/01

Σε 48ωρη απεργία αποφάσισε να προχωρήσει στις 14 και στισ 15 Ιανουαρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης οπαπ, μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσής της.
Πηγή: ΠΟΕΠΠΠ

Κουβέντα να γίνεται ..