Εξοπλισμός εστίασης για αναψυκτήριο

estiasiΕξοπλισμός εστίασης για αναψυκτήριο

Με τον όρο αναψυκτήριο δεν εννοούμε τα παλιά, δημοτικά συνήθως , αναψυκτήρια σε πάρκα κτλ..Αναφερόμαστε σε όλα τα καφέ-καταστήματα εστίασης και μέσα απ’αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τον εξοπλισμό εστίασης που χρειάζονται αυτά τα καταστήματα, για να προσφέρουν κάποια προϊόντα τους.

Αρχικά θα πρέπει να ξεκαθαριστεί τι προϊόντα θέλει να προσφέρει το κατάστημα – προφανώς θα έχει καφέδες, ροφήματα, μικρή κουζίνα(τοστ,club sandwich, κτλ). Απο κει και πέρα αυτό που θα κάνει το κατάστημα να ξεχωρίζει είναι η ποιότητα καθώς και η καινοτομία στα είδη που θα προσφέρει. Πάμε όμως να αναλύσουμε μερικά από τα πράγματα που θα χρειαστεί το κατάστημα και ειδικότερα τον εξοπλισμό εστίασης.

Μηχανές καφέ

Για να προσφέρουμε καλό και ποιοτικό καφέ στους πελάτες μας, χρειάζεται να έχουμε μια μηχανή καφέ, ιδανική για τα ροφήματα που θέλουμε να προσφέρουμε. Οι μηχανές καφέ espresso χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες ανάλογα με τα γκρουπ που εξυπηρετούν(τις μονάδες παραγωγής) – έτσι τις διακρίνουμε σε μονές, διπλές και τριπλές. Οι μηχανές καφέ θα πρέπει να είναι αρκετά δυνατές ώστε να καλύπτουν την ζήτηση του καταστήματος και ταυτόχρονα να παράγουν ποιοτικό καφέ από την αρχή της παραγωγής εως και τον τελευταίο καφέ που θα κάνουν. Οι μηχανές καφέ δέχονται αλεσμένο καφέ οπότε απαραίτητη αγορά είναι και ο μύλος-grinder όπου χρειάζεται για να κόβουμε τον καφέ.

Κρεπιέρες – βαφλιέρες

Ένα από τα ιδιαίτερα προϊόντα που τοποθετούνε ολοένα και περισσότερα καταστήματα είναι οι φρέσκιες βάφλες. Βάφλες που ψήνονται εκείνη τη στιγμή στα ειδικά μηχανήματα-βαφλιέρες. Οι βαφλιέρες είναι είτε μονές είτε διπλές – ψήνουν δηλαδή είτε μια είτε δυο βάφλες την στιγμή. Οι βάφλες έχουν σημειώσει αξιοσημείωτη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και ολοένα και περισσότερα καταστήματα τοποθετούν βαφλιέρες στον χώρο τους για παραγωγή και σερβίρισμα βάφλας.

Από τον άλλη οι κρέπες είναι ένα παραδοσιακό προϊόν, με την έννοια ότι υπάρχει αρκετά χρόνια στην αγορά και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Οι κρεπιέρες υπάρχουν σε 2 βασικές εκδόσεις που είναι είτε ηλεκτρικές είτε υγραερίου. Και έπειτα υπάρχει η υποκατηγοριοποίηση ανάλογα με το μέγεθος της πλάκας – από 30 εκατοστά, σε 35 και σε 40. Το μείγμα κρέπας είναι πολύ εύκολο να γίνει ή να αγοραστεί έτοιμο ως σκόνη προς μίξη. Τόσο για γλυκές αλλά και για αλμυρές κρέπες πρέπει να τοποθετείτε και να χρησιμοποιείτε το ειδικό μείγμα κρέπας.

Εαν προτιμήσετε να αγοράσετε μείγματα από μια εταιρεία παραγωγής, τόσο το μείγμα βάφλας όσο και το μείγμα κρέπας είναι μείγματα εξαιρετικής ποιότητας και πολύ εύκολα στη παραγωγή τους καθώς γίνονται μόνο με ανάμειξη νερού(μείγμα + νερό)

Σε επόμενο άρθρο θα αναλύσουμε και άλλον εξοπλισμό εστίασης όπως παγωτομηχανές, τοστιέρες,κτλ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *