Απεργίες Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων

Παρ, 13/05 13:00-Τετ, 18/05 13:00

Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει την απαράδεκτη και συνήθη τακτική που ακολουθούν οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων κάθε χρόνο κατά τη διαπραγμάτευση για υπογραφή Σ.Σ.Ε. των οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων.

Εμείς λαμβάνοντας υπόψη μας την εν γένει οικονομική κατάσταση της χώρας, καθώς και την αδήρριτη ανάγκη για ενίσχυση με κάθε τρόπο του Τουρισμού μας, προτείναμε ως νέα ρύθμιση, πέρα από τα ήδη ισχύοντα, μόνο την αναπροσαρμογή του βασικού μισθού σε ποσοστό ίσο με τον ευρωπληθωρισμό.

Αντί αυτού στις διαπραγματεύσεις για τη Σ.Σ.Ε. 2011 οι εκπρόσωποι των εργοδοτών, μας αντιπρότειναν γραπτώς, ρυθμίσεις, που κατ’ αυθαίρετη ερμηνεία και κατά παραποίηση των κοινοτικών Κανονισμών και Οδηγιών, οδηγούν σε πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, αντίκεινται δε όχι μόνο στην εσωτερική, αλλά και στην κοινοτική έννομη τάξη και κείνται μακράν του επικαλούμενου από όλους πλέον ανεξαιρέτως τους κερδοσκόπους «δημοσίου συμφέροντος».

Αδυνατώντας να αποδεχθούμε την πλήρη κατάργηση των ισχυόντων ρυθμίσεων και γνωρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν ανήκει στον τρίτο κόσμο, αλλά παραμένει -ακόμη- μια Ευρωπαϊκή χώρα και διαμαρτυρόμενοι εντονότατα για την άκαμπτη και αδικαιολόγητη στάση των εργοδοτών

προκηρύσσουμε

απεργιακές κινητοποιήσεις από 13-5-2011 ημέρα Παρασκευή και ώρα 01:00 μέχρι 18-5-2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 01:00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Κουβέντα να γίνεται ..